Zlatan Ibrahimovic Ianis Hagi Janne Andersson Suedia Fotbal extern

Zlatan Ibrahimovic, convocat la naționala Suediei, la 41 de ani! A jucat mai puțin decât Ianis Hagi în acest sezon

Zlatan Ibrahimovic (41 de ani), atacantul lui AC Milan, a fost convocat la naționala Suediei pentru meciurile din această lună, în ciuda faptului că a jucat foarte puțin în acest sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 13:57
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 13:56

Zlatan Ibrahimovic, convocat la naționala Suediei, la 41 de ani! 

Selecționerul Janne Andersson a anunțat, miercuri, lotul final pentru meciurile cu Belgia (24 martie) și Azerbaidjan (27 martie), din preliminarile EURO 2024.

La 41 de ani împliniți în octombrie anul trecut, Ibrahimovic revine în naționala Suediei, acolo unde a strâns până acum 121 de meciuri și 62 de goluri.

"Chiar dacă nu poate fi titular, ne poate oferi multe în ceea ce privește personalitatea și calitățile sale de lider. Am discutat constant cu el în perioada în care a fost accidentat. Acum este bine și își poate aduce contribuția pe teren. În ceea ce privește personalitatea și experiiența, este un jucător unic", a spus Janne Andersson despre Zlatan Ibrahimovic, potrivit Gazzetta dello Sport.

Revenit după o operație la genunchi care l-a ținut departe de gazon aproximativ opt luni, Ibrahimovic a revenit pe teren la finalul lunii februarie. A jucat în trei meciuri ale lui AC Milan și a strâns 68 de minute în actuala stagiune.

  • 29 martie 2022 este data în care Ibrahimovic a jucat ultima oară pe Suedia - 11 minute într-un meci cu Polonia (0-2), din barajul pentru CM 2022.
  • Suedia va înfrunta în preliminarii Austria, Belgia, Estonia și Azerbaidjan. Primele două clasate din grupă se califică la EURO 2024.

Ianis Hagi, cu mai multe minute jucate decât Ibrahimovic, nu a prins nici lista preliminară a României

Situația lui Ibrahimovic este oarecum similară cu cea a lui Ianis Hagi. Mijlocașul lui Rangers, operat și el la genunchi și absent un an de pe teren, a revenit recent pe gazon, acumulând 88 de minute în cinci jocuri ale scoțienilor.

Totuși, Ianis Hagi nu a fost trecut de selecționerul Edi Iordănescu nici măcar pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Andorra și Belarus, fapt care l-a determinat pe Gică Hagi să aibă un discurs dur.

„Regele” a acuzat că fiul său nu a fost luat în calcul pentru „dubla” cu Andorra și Belarus, în ciuda faptului că a revenit pe teren și a prins deja câteva minute de joc. Hagi a reamintit declarațiile făcute de selecționer în perioada în care Ianis Hagi a fost accidentat, când Edward Iordănescu spunea că mijlocașul reprezintă o piesă importantă pentru naționala de fotbal a României. 

„Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție. Sunt două lucruri importante. Primul, că Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu.

Ianis, acum, e sănătos, joacă puțin pentru că nici nu poate juca mai mult. Eu am văzut, sau toată România a văzut, adevărul e că n-a fost convocat nici măcar pe lista preliminară.

Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer. Dacă era important, cu siguranță era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune.

Au avut loc discuții. I s-a spus că este foarte important pentru echipa națională timp de un an, cât a fost accidentat. Dar nu e pus nici măcar pe lista preliminară! Ce să înțelegem din asta?

Îmi asum ce spun, înseamnă că Ianis nu este important pentru Edi Iordănescu și echipa națională. E o realitate, nu e vorba că mă deranjează. Antrenorul echipei naționale decide cine vine sau nu. Este responsabilitatea lui. Vorbim despre lista preliminară, nu de convocarea finală, asta este altă discuție!

Eu ce să înțeleg din toată asta? «Mai antrenează-te pe acolo și vedem noi când vii»? Probabil când o să fie în formă foarte bună și nu va avea ce face, îl va convoca.

Este pe teren. Că vorbim despre 15 sau 20 de minute, este pe teren. Și nu intră pe lista preliminară? Atunci pot spune cu tărie că nu este așa important pentru Edi Iordănescu!”, a spus Gică Hagi, la Digisport. 

Mai mult, Gheorghe Hagi a mers mai departe și a oferit și un exemplu în acest sens, chiar pe fostul său jucător, Alexi Pitu, care a prins lista, în ciuda faptului că nu reușește să prindă atât de multe minute la Bordeaux. 

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu?

Este același lucru, au aceleași minute amândoi, la o echipă unde Ianis a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european. Cred că antrenorul ne-a dat un mesaj foarte clar”, a încheiat Gică Hagi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!