Aleksander Ceferin UEFA Fotbal extern

„Ar trebui să se plângă muncitorii din fabrici, care iau 1.000 euro pe lună!” UEFA le-a răspuns lui Klopp și Guardiola 

UEFA este din ce în ce mai criticată pentru calendarul aglomerat de care cluburile au parte. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 14:37
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 14:39

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, le-a răspuns antrenorilor de top care s-au plâns de programul aglomerat pe care echipele îl au în competițiile europene. Printre ei s-au aflat și Pep Guardiola și Jurgen Klopp, care au acuzat restructurarea Champions League, dar și înființarea Nations League, competiție pe care multe nume din fotbal au numit-o ca fiind „inutilă”. 

Ceferin nu s-a abținut, iar într-un interviu acordat recent a avut o reacție dură la adresa antrenorilor din fotbal care s-au „plâns” de program, punctând că fiecare club își dorește bani mai mulți și de asta acceptă să joace în cât mai multe competiții. 

Aleksander Ceferin iese la atac: „Ar trebui să se plângă muncitorii din fabrici care iau 1.000 euro pe lună!”

Președintele UEFA a spus că ar trebui reduse competițiile domestice astfel încât programul să fie unul mai lejer. 

„Este ușor să ataci întotdeauna FIFA și UEFA, însă e simplu, dacă joci mai puțin, primești mai puțini bani. Cei care ar trebui să se plângă sunt muncitorii din fabrică, cei care iaua 1.000 de euro ep lună. 

Toți își doresc mai multe meciuri în cupă, dar nimeni nu renunță la ceva. Cluburile și-au dorit 10 meciuri în grupele Champions League. Vor avea opt, e numărul corect. Campionatele domestice ar trebui să aibă 18 cluburi, însă președinții nu-s de acord. Ar trebui să înțeleagă că două cupe domestice sunt prea mult”, a declarat Ceferin pentru Gazzetta dello Sport

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!