Super Liga Europei fc barcelona juventus Real Madrid Fotbal extern

Victorie majoră pentru cluburile care vor Super Liga: "Suntem încântați că nu vom mai fi supuși amenințărilor UEFA"

12 cluburi au anunțat la jumătatea lunii aprilie că își doresc să formeze Super Liga Europei, însă nouă dintre ele au renunțat în doar trei zile de la anunț.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Iulie 2021, 09:32
Data actualizarii: Sambata 31 Iulie 2021, 09:36

Fanii, reacția UEFA și FIFA și sancțiunile primite de la UEFA le-au determinat pe Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Atletico Madrid, Inter Milano și AC Milan să renunțe la idee. Fiecare dintre ele a primit o amendă de aproximativ 7 milioane de lire sterline de la UEFA și 5% din câștigurile financiare.

O instanță din Spania a hotărât că aceste sancțiuni au fost abuzive și trebuie să se renunțe la ele, în timp ce procedurile disciplinare împotriva celor de la Barcelona, Juventus și Real Madrid, echipe care nu au renunțat la proiect, trebuie încheiate. 

Cazul va fi evaluat de Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg
 

"FC Barcelona, Juventus și Real Madrid salută decizia instanței. Se respinge apelul făcut de către UEFA. Cazul va fi evaluat de Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg, care va revizui poziția monopolistă a UEFA față de fotbalul european", se arată într-un comunicat emis de cele trei cluburi.

"Avem datoria să abordăm problemele foarte grave cu care se confruntă fotbalul: UEFA S-a impus ca singura autoritate, unicul proprietar al drepturilor competițiilor europene", se precizează în respectivul comunicat. 

"Suntem încântați că în viitor nu vom mai fi supuși amenințărilor venite din partea UEFA. Scopul nostru este să continuăm dezvoltarea Super Ligii într-o manieră constructivă". 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!