Olympique Lyon OL Fotbal extern

NEWS ALERT Vânzarea clubului francez Olympique Lyon, pe ultima sută de metri

OL Groupe a anunţat joi o nouă amânare a preluării clubului Olympique Lyon de către miliardarul american John Textor, raportând în acelaşi timp un "progres către finalizarea" acordului cu holdingul Eagle Football.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 18:22
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 18:27

OL Groupe i-a mai acordat luni lui John Textor două zile pentru a finaliza achiziţia, prin Eagle Football, a clubului din Ligue 1 şi a grupului, evaluat la 800 de milioane de euro, referindu-se la "un termen limită final".

Într-o declaraţie publicată joi dimineaţă, OL Groupe a spus că Textor este "încrezător" că acordurile care urmează să fie acceptate şi finalizate vor fi "semnate în scurt timp".

Miliardarul a subliniat că este "mai mult ca oricând" entuziasmat de perspectiva de a investi pe deplin în dezvoltarea lui Olympique Lyon, sub impulsul preşedintelui său Jean-Michel Aulas şi al echipei sale".

Olympique Lyon a anunţat, în octombrie, suspendarea acţiunilor holdingului condus de peste 35 de ani de către Jean-Michel Aulas, în aşteptarea finalizării operaţiunii de cumpărare a clubului de către grupul american Eagle Football, controlat de miliardarul John Textor.

Anunţată iniţial pentru 30 septembrie, oficializarea acestei preluări a clubului valorizată la aproximativ 800 de milioane de euro a fost amânată pentru 21 octombrie, apoi în noiembrie, pentru ca acum, în decembrie, să fie iar amânată, grupul lyonez invocând la momentul primei amânări etape tehnice de finalizat.

Potrivit grupului, părţile urmau să finalizeze documentaţia juridică, în special pentru finanţarea principală a Eagle Football şi etapele necesare pentru încheierea cu succes a operaţiunii, iar timpul necesar pentru această finalizare nu permitea încheierea operaţiunii la 30 septembrie 2022, aşa cum era planificat iniţial.

Miliardarul american John Textor este deja prezent în capitalul clubului londonez Crystal Palace şi este acţionar majoritar al echipelor Botafogo (Brazilia) şi RWD Molenbeek (Belgia).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!