Unul dintre cele mai sangeroase conflicte ale ultimilor 50 de ani are implicatii si in sport! FIFA discuta excluderea unei tari din fotbal

FIFA Israel palestina Sepp Blatter Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Mai 2015, 10:39
Data actualizarii: Joi 07 Mai 2015, 11:09

•FIFA discuta excluderea Israelului din fotbal, dupa o reclamatie a palestinienilor! Conflictul palestiniano-israelian atinge si sportul
•Forul International va analiza pe data de 29 mai reclamatia facuta de Federatia Palestiniana de Fotbal, care a cerut excluderea Israelului din fotbal.

Sepp Blatter se va intalni cu reprezentantii Federatiei Israeliene inaintea votului care poate duce la o excludere a Israelului din fotbal, noteaza publicatia britanica Goal.

Potrivit jurnalistilor englezi, FIFA va analiza la sfarsitul acestei luni reclamatia facuta de palestinieni, care au cerut suspendarea sau chiar excluderea definitiva a Israelului din toate competitiile si evenimentele organizate sub egida Forului International.

Federatia Palestiniana a reclamat faptul ca Israelul a blocat transferurilor fotbalistilor din Fasia Gaza, dar si importurile de echipamente sportive in teritoriile palestiniene. De asemenea, formatiile straine care ar fi dorit sa calatoareasca in Fasia Gaza au fost si ele blocate, lucru care incalca regulamtenele FIFA.

Astfel, Sepp Blatter, presedintele Forului International, care a mai incercat in trecut sa detensioneze relatiile dintre cele doua Federatii, se va intalni cu Ofer Eini si Rotem Kemer, conducatorii fotbalului din Israel, pe 29 mai, cu putin timp inainte de votul din Congresul FIFA in privinta acestui subiect.

Jibril Rajoub, presedintele Federatiei Palestiniene, a spus ca sportivii din Fasia Gaza sunt persecutati sistematic si ca acestia nu mai au nici conditiile pentru a se antrena, dupa ce Israelul a blocat importurile de echipamente.

Aceasta este a doua cerere de suspendare a Israelului facuta de palestinieni, dupa cea facuta in 2014, insa retrasa in cele din urma.

"Intalnirea cu Sepp Blatter este una extrem de importanta in lupta noastra de a anula acest vot absurd", a spus Ofer Eini, presedintele Federatiei Israeliene, de cealalta parte.

"Nu vom accepta ca Israelul sa fie prezentat ca o sursa a raului si o tara care incalca tratatele. Vom face totul pentru a ne asigura ca acest vot nu va avea loc. Ma astept ca presedintele FIFA sa iasa si sa vorbeasca public despre acest subiect si sa impiedice aceasta masura absurda", a mai spus acesta.

Implicatiile conflictului dintre cele doua federatii sunt unele politice. Conflictul palestiniano-israelian dateaza de mai bine de jumatate de secol si s-a soldat de-a lungul timpului cu sute de mii de victime.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!