VAR arbitraj video nemultumire Premier League renuntare VAR Fotbal extern

Unul din cinci fani englezi vrea renunțarea la VAR! Cred că nu a făcut jocul mai corect și a fost prost implementantat

De când a fost introdus oficial prima dată în fotbalul mondial, în 2018, arbitrul asistent video (VAR) a născut numeroase controverse. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 10:29
Data actualizarii: Miercuri 21 Iulie 2021, 10:51

Conform unui sondaj efectuat de Safe Betting Sites, pe un esantion de 2.836 de persoane, 20% sau unul din cinci persoane chestionate din Marea Britanie este nemulțumită de această tehnologie introdusă în Premier League și vrea ca ea să fie abandonată. 

Aceasta este cea mai mare rată de dezaprobare din campioantele Top 5, cele mai puternice cinci ligi europene (Anglia, Germania, Spania, Franța, Italia), doar în Germania mai existând un procent cu două cifre în privința nemulțumirii fața de VAR, respectiv 13%. De asemenea, în Marea Britanie s-a consemnat și cel mai mic număr de persoane care vor menținerea VAR, 43%, în timp ce în celălalte patru țări doresc continuarea peste 55% din respondenți. 

Fanii italieni sunt cei mai multumiți de implementarea VAR în Serie A. Doar 5% dintre cei chestionați vor abandonarea VAR, în timp ce 70% dintre ei au indicat că doresc menținerea tehnologiei video și în stagiunile viitoare. 

VAR a fost introdus la presiunea antrenorilor și jucătorilor, care au cerut tehnologie video pentru a scădea greșelile umane și vicierea rezultatelor. Dar percepția fanilor nu este total pozitivă la acest capitol. În Marea Britanie, 27% dintre cei chestionați cred că VAR nu a făcut jocul mai corect, iar 14% dintre ei cred că a fost prost implementat. 

Printre motivele de nemulțumire se regăsesc vizualizarea greoaie a fazelor, proces care durează prea mult, în opinia fanilor, cercetarea doar a anumitor faze de joc, dar și stricarea bucuriei de după goluri, de multe ori ele fiind anulate, după dezlănțuiri uriașe de bucurie. 

În România, FRF, LPF și compania deținătoare a drepturilor TV au ajuns la un acord, în 2021, privind condițiile de implementare ale sistemului VAR pentru Liga 1. Cele trei părți vor plăti fiecare aproape 300.000 de euro și se va începe pregătirea arbitrilor și operatorilor, după sosirea în țară a simulatoarelor. Cel mai probabil, VAR va intra în funcțiune începând cu startul play-off-ului actualei ediții de campionat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!