Neymar fc barcelona parchet spania proces Neymar Fotbal extern

Surpriză majoră în procesul lui Neymar! Ce a decis Parchetul din Spania, după ce inițial ceruse doi ani de închisoare

Parchetul spaniol a renunţat, vineri, la toate acuzaţiile împotriva lui Neymar şi a celorlalţi pârâţi din procesul cu privire la nereguli la transferul brazilianului la FC Barcelona, în 2013, informează AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 16:58
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 17:02

La una dintre ultimele înfăţişări ale procesului de la Barcelona, procurorul a anunţat că renunţă la acuzaţiile “împotriva tuturor pârâţilor şi pentru toate faptele”.

Parchetul din Spania a renunțat la toate acuzațiile în procesul privind transferul lui Neymar

Iniţial, Parchetul a cerut ca starul brazilian de la PSG să fie condamnat la doi ani de închisoare şi să fie amendat cu 10 milioane de euro pentru corupţie.

În afară de Neymar şi de părinţii săi, sunt judecaţi în procesul care ar urma să se încheie luni doi foşti preşedinţi ai FC Barcelona - Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, dar şi un fost oficial al clubului Santos, Odilio Rodrigues Filho.

Justiţia spaniolă vrea să stabilească prin acest proces dacă societatea de investiţii braziliană DIS – deţinătoarea a 40 la sută din dreptuurile jucătorului când brazilianul juca la Santos – a fost escrocată la transferul lui Neymar la FC Barcelona.

DIS, care a apelat la instanţă în 2015, consideră că a avut de suferit din transfer şi susţine că FC Barcelona, Neymar şi familia sa, iar apoi Santos, s-au aliat pentru a ascunde valoarea adevărată a transferului. DIS le reproşează pârâţilor că nu a fost informată cu privire la existenţa unui contract de exclusivitate semnat în 2001 între jucător şi FC Baarcelona, care a împiedicat alte cluburi să lupte pentru achiziţionarea jucătorului.

FC Barcelona a anunţat suma de transfer ca fiind de 57,1 milioane de euro (40 de milioane pentru Neymar şi familia sa şi 17,1 milioane pentru Santos). Justiţia spaniolă a estimat însă că suma reală ar fi de cel puţin 83 de milioane de euro.

DIS, care a primit 6,8 milioane de euro în urma transferului, reclamă 35 de milioane de euro.

Neymar şi ceilalţi pârâţi au negat acuzaţiile la procesul de la Barcelona.

News.ro

Modifică setările cookies