Luis Suarez Power 50 Bloomberg Fotbal extern

Surpriza in topul Bloomberg al celor mai tari fotbalisti din lume! Ronaldo, Messi si Ibra i-au lasat primul loc unui alt superstar

Americanii de la Bloomberg au publicat topul celor mai tari jucatori ai planetei

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 15:40
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 16:05

Surpriza in topul 'Power 50' publicat astazi de americanii de la Bloomberg. Prima pozitie nu este ocupata nici de Cristiano Ronaldo, nici de Messi si nici de Zlatan Ibrahimovici, ci de golgheterul sezonului in Premier League, uruguayanul Luis Suarez.

Jurnalistii de la Bloomberg sustin ca aceast clasament este cel aproape de realitate. Intocmesc un coeficient bazat pe mai multe criterii de calitate pentru fiecare jucator, asemanator cu cel din jocurile video, iar Luis Suarez este in fruntea listei, cu 86,02 puncte.

Pe locul 2 in topul Bloomberg se situeaza Lionel Messi (85,43 puncte), urmat de Zlatan Ibrahimovici (84,91 puncte). Castigatorul Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo este abia pe locul 4 in acest clasament, cu 84,59 puncte.

Pana la locul 10, lista este completata de doi jucatori de la AS Roma (Kevin Strootman si Mehdi Benatia), doi de la Atletico Madrid (Diego Costa si Tiago), unul de la Borussia Dortmund (Robert Lewandowski) si unul de la Manchester City (David Silva).

Cum arata top 10 in clasamentul Bloomberg:

1. Luis Suarez - Liverpool
2. Leo Messi - Barcelona
3. Zlatan Ibrahimovic - PSG
4. Cristiano Ronaldo - Real Madrid
5. Kevin Strootman - AS Roma
6. Diego Costa - Atletico Madrid
7. Mehdi Benatia - AS Roma
8. Robert Lewandowski - Dortmund
9. Tiago - Atletico Madrid
10. David Silva - Manchester City

Modifică setările cookies