Vauxhall VIVA Dacia Sandero Masini

FOTO ATAC direct la succesul Dacia! Britanicii lanseaza cel mai puternic rival de pana acum! Primele imagini:

Dacia Sandero va avea un rival puternic de anul viitor in Marea Britanie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 15:12
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 15:21

Englezii sunt invidiosi pe succesul Dacia din Marea Britanie si au pregatit un rival pe masura. Vauxhall, companie detinuta de General Motors, a resuscitat o masina veche de 50 de ani pentru a cuceri piata low-cost, in care Dacia face legea in acest moment in Europa. 

Vauxhall, care e detinuta de Opel - parte a grupului american General Motors, vindea pana acum modelele Opel in Marea Britanie cu sigla Vauxhall, marca britanica veche de 90 de ani. 

REAPARE VIVA!

Vauxhall scoate acum de la naftalina modelul VIVA, lansat prima data in 1964 ca marca low-cost. Masina costa la acea vreme 783 de lire si a fost un real succes in clasa mijlocie britanica. Masina a fost oprita din productie in 1979 si inlocuita cu Vauxhall Astra. Acum revine si e la fel de ieftina!

Revista Auto Express a publicat primele detalii ale Vaxhall VIVA, hatchback din clasa mica ce are pret de pornire 6000 de lire si consuma 4 litri la suta de kilometri. 

Modelul original avea motor de 1.0 litri si a fost un adevarat hit intre adolescentii de la acea vreme. Din VIVA s-a nascut Astra, model existent si acum pe piata. 

Noua VIVA e programata pentru lansare in primavara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva. VIVA se bate la pret cu Sandero, care are ca pret de pornire 5995 de lire, dar si cu masini celebre din clasa mica precum Ford Ka, Hyundai i10, Volkswagen Up! si SEAT Mii. 

Numele VIVA va fi folosit doar pentru Marea Britanie, in timp ce pentru restul continentului Opel va scoate masina la vanzare sub o alta denumire. Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand cele doua companii vor folosi nume diferite pentru aceeasi masina. 

Redactorul sef de la Auto Express crede ca era momentul ca britanicii sa isi recapete un model istoric. "E minunat ca un asemenea nume este readus la viata. Multi oameni isi amintesc cum mergeau cu familiile intr-o VIVA, sau chiar cum au invatat sa conduca pe una", a scris Steve Fowler. 

Resuscitarea VIVA nu va insemna si mai multe locuri de munca pentru britanici. Masina va fi construita in Coreea de Sud si va imparti platoforma cu Chevrolet Spark. 

Vauxhall VIVA va avea ca dotari standard Bluetooth si conectivitate iPhone, dar cam atat pentru ca General Motors vrea un pret cat mai mic pentru noua masina. Un motor de 1.0 litri in trei cilindri se va afla sub capota. 

 

Asa arata Vauxhall VIVA!

 

ATAC LA SUCCESUL DACIA!

Dacia face legea in acest moment pe segmentul low-cost, cu 17,146 de modele vandute in primul an de vanzari in Marea Britanie. Duster a fost cel mai bine vandut model, cu 7830 de exemplare ajunse in garajele britanicilor in 2013. Sandero a fost vandut in putin peste 5000 de exemplare. 

Mai mult, Dacia a avut trei luni la rand de cresteri de vanzari in primul trimestru din 2014, cu un record in luna martie de 35,625 de modele vandute in Europa. 

Dacia a devenit in 2014 si cea mai valorasa companie romaneasca, depasind Petrom. 1 milion de modele au fost produse la fabrica din Mioveni. 

SI VW PREGATESTE RIVAL PENTRU DACIA!

Volkswagen, masina poporului din Germania, pregateste o masina pentru piata low-cost, din 2017. Masina de 7000 de euro va fi construita si lansata in China, apoi mutata in Europa. Aceasta nu are un nume, dar se lucreaza deja la ea.

Modifică setările cookies