Fotbal extern

Ștefan Radu 35 | Momentul decisiv al carierei: ”Dădea cu pumnii în uși. Intenționau să-l împrumute la Jiul Petroșani”

Ștefan Radu, fundașul român care joacă din 2008 pentru Lazio, a împlinit 35 de ani.

Daniel Anghel
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 08:35
Data actualizarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 10:07

În urmă cu un an, fostul său coleg de la Dinamo, Liviu Ganea, a povestit cum acesta a fost aproape să ajungă la Jiul Petroșani. Conducerea de atunci a ”câinilor” era gata să-l împrumute, dar Mircea Rednic s-a opus. 

Radu a rămas la Dinamo, iar după un titlu câștigat în Liga 1 și meciul cu Lazio din preliminariile Champions League, acesta a ajuns să joace pentru formația biancocelestă.

  • Ștefan Radu / Getty Images

”Aici este vorba de șansă. Înainte să înceapă campionatul, Ștefan Radu dădea cu pumnii în ușile de la Săftica, conducătorii intenționau să-l împrumute la Jiul și el nu a vrut să se ducă. A venit Mircea Rednic care l-a băgat să joace, a fost norocul lui, a avut încredere în el, dacă nu era Rednic, Fane nu cred că juca, azi, la Lazio.

A fost un mare noroc al lui pe care l-a fructificat. Dacă ar fi acceptaat să meargă la Petroșani, cine mai știa de el acum?!”, a spus Liviu Ganea, pentru ProSport.

Cifrele carierei lui Ștefan Radu

După două sezoane la Dinamo, Radu a făcut pasul la Lazio, echipă care l-a luat, inițial, sub formă de împrumut, iar apoi l-a transferat definitiv pentru 4,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

A debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

De atunci au urmat alte 411 prezențe pentru Lazio, care l-au făcut pe Ștefan Radu să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa antrenată în prezent de Maurizio Sarri.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri.

Cu Lazio, Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Modifică setările cookies