Fotbal extern

Fanul lui Arsenal care din agent de pază în Londra a devenit președintele țării. E bigam și a trecut printr-o tragedie

Adama Barrow a fost reales zilele trecute în fruntea Gambiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 16:16
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 17:03

Președinte al Gambiei din 2017, Adama Barrow (56 de ani) a fost reales zilele trecute, după ce a câștigat peste 50% din voturi în primul tur.

La începutul anilor 2000, el a muncit în Londra, fiind angajat pe postul de agent de pază la un magazin, iar din salariu și-a plătit studiile. 

”Să muncești 15 ore pe zi te întărește ca om”

”Marea Britanie m-a ajutat să devin persoana care sunt astăzi. Să muncești 15 ore pe zi te întărește ca om”, a explicat ulterior Barrow. 

În 2006 s-a întors în Gambia natală, a intrat în politică și a câștigat alegerile prezidențiale din 2016, învingându-l pe ”eternul” Yahya Jammeh, care conducea țara din 1994.

Unul dintre copiii săi a murit după ce a fost mușcat de un câine

Cât a locuit în Marea Britanie, Barrow a făcut o pasiune pentru Arsenal. ”Poți să-ți schimbi viziunea politică, dar niciodată nu poți să-ți schimbi echipa favorită. Mulțumesc, Arsenal!”, a scris politicianul pe Twitter imediat după ce a devenit președintele Gambiei.

Musulman, Barrow este bigam și are patru copii. Al cincilea a decedat la vârsta de opt ani, după ce a fost mușcat de un câine chiar în momentul în care tatăl se pregătea să fie instalat oficial președinte.

Modifică setările cookies