SENZATIONAL | Varsta e doar un numar pentru acest fotbalist! Cel mai batran marcator in activitate a dat gol la 48 de ani: VIDEO

SENZATIONAL | Varsta e doar un numar pentru acest fotbalist! Cel mai batran marcator in activitate a dat gol la 48 de ani: VIDEO

Un japonez se poate lauda cu titlul de cel mai batran fotbalist profesionist al lumii. Si nu doar atat! Acesta este si cel ami varstnic marcator, continuand sa inscrie chiar si la 48 de ani.

Kazuyoshi Miura nu este un nume foarte popular in fotbalul european, insa are o rezonanta deosebita in indepartata Asie. De profesie atacant, Kazuyoshi Miura, poreclit Kazu, va implini curand 49 de ani, dar nu are ganduri de retragere din fotbalul profesionist.

Kazu i-a depasit cu mult pe legendarii Ryan Giggs, Javier Zanetti sau Teddy Sheringham, iar la 48 de ani joaca fara probleme. Ce-i drept, acesta nu mai joaca la cel mai inalt nivel, dar activeaza intr-o divizie profesionista. Japonezul joaca pentru Yokohama FC, in liga a doua nipona. echipa pentru care a marcat din nou in weekend.

Revenit dupa o accidentare care l-a titnut departe de gazon timp de doua luni, Kazu a reusit sa inscrie din nou. Acesta a dat golul victoriei celor de la Yokohama in meciul cu Mito Hollyhock, scor 1-0.

Cel poreclit King Kazu a inscris astfel la varsta de 48 de ani, 4 luni si doua zile, reinnoindu-si performanta de cel mai varstnic marcator.

Totusi, potrivit presei engleze, unele documente spun ca Billy Meredith, fost fotbalist la Manchester City, a inscris in Cupa Angliei, in 1924, la varsta de 49 de ani si 208 zile.

Niponul a bifat 89 de meciuri pentru nationala tarii sale, marcand nu mai putin de 55 de goluri.

Kazu Miura a fost primul fotbalist japonez din istoria Serie A.

Daca va mai juca inca doi, Kazu il va putea depasi pe Sir Stanley Matthews, englezul care a jucat pentru Stoke City pana la 50 de ani.

Intre cele 55 de goluri marcate pentru nationala Japoniei sunt si reusite bifate impotriva unor nationale ca cele ale Argentinei, Uruguayului sau Ecuadorului.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„România, te iubesc!”. Jaful care a distrus agricultura. Fermierii sunt la mila cerului și pierd sute de mii de euro
BRAT
Modifică setările cookies