VIDEO Scaunul lui Recep Tayyip Erdogan se clatină! Fanii lui Fenerbahce și Beșiktaș îi cer demisia liderului autoritar al Turciei

Recep Tayyip Erdogan Besiktas cutremurul din Turcia Fenerbahce suporteri Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 08:19
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 08:29

După cutremurele din 6 februarie, foarte mulţi turci au acuzat guvernul că nu a acordat importanţă modului în care dezvoltatorii imobiliari au construit blocuri.

Fanii echipei Fenerbahce Istanbul au cerut demisia guvernului turc în timpul meciului cu Konyaspor (4-0), de sâmbătă seara, din prima ligă turcă de fotbal, primul după cutremurul care a zguduit această ţară pe 6 februarie, soldat cu zeci de mii de victime, scrie DPA.

Suporterii au scandat "Demisionează omule!" și "Jos Guvernul"

Fanii au scandat "Demisionează omule!", cu referire la preşedintele Erdogan, şi "Jos Guvernul".

De asemenea, într-un videoclip distribuit pe platforma fanilor lui Fener, Tek Yol Fener, se vorbeşte despre "20 de ani de minciuni şi fraude".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan este la putere de 20 de ani. După cutremur, foarte mulţi turci au acuzat guvernul că nu a pregătit populaţia cu privire la astfel de situaţii şi nici nu a acordat importanţă modului în care dezvoltatorii imobiliari au construit blocuri, precizează Agerpres.

Fanii lui Beșiktaș s-au alăturat rivalilor de la Fenerbahce

Suporteri ai echipei turce de fotbal Beşiktaş au cerut și ei, duminică, demisia Guvernului de la Istanbul, alăturându-se celor de la clubul Fenerbahçe, la aproape trei săptămâni după cutremurul devastator din sud-estul Turciei, informează AFP.

„Guvern, demisia!”, au scandat mii de suporteri ai echipei Beşiktaş din Istanbul pe stadionul Inonu duminică seară, în timpul meciului din campionat cu Antalyaspor.

De asemenea, fanii au aruncat pe gazon jucării de pluş, care urmază să fie donate copiilor afectaţi de cutremurul din 6 ianuarie.

Cu o zi înainte, suporterii formaţiei Fenerbahçe au scandat „Minciuni, înşelăciune, au trecut 20 de ani, demisia!” în timpul meciului cu Konyaspor.

Ce i se reproșează liderului autoritar Recep Tayyip Erdogan

De la cutremurul cu magnitudinea de 7,8, guvernul turc a fost puternic criticat de opoziţie şi mass-media independentă pentru lipsa de reacţie în primele zile, în zonele devastate.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative programate pentru 14 mai, popularitatea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, deja afectat de criza economică, are tot mai mult de suferit.

Manifestările deschise pentru demisia autorităţilor au fost rare în Turcia de la consolidarea puterii de către preşedintele Erdogan după tentativa de lovitură de stat împotriva sa din 2016.

Dar suporterii echipei Beşiktaş, unul dintre cluburile din Istanbul, sunt cunoscuţi a fi destul de apropiaţi de opoziţie.

Cum a reacționat puterea: le-a cerut cluburilor să joace fără spectatori

„În timp ce ţara noastră luptă împotriva celui mai mare dezastru al secolului, a striga sloganuri de demisie în timpul meciului Fenerbahçe-Konyaspor este iresponsabil şi lipsit de sens”, a reacţionat pe Twitter Devlet Bahceli, liderul partidului Acţiunea Naţionalistă, partener al coaliţie cu partidul AKP al lui Erdogan.

El a cerut chiar cluburilor să ia „măsuri urgente şi necesare” pentru a se asigura că meciurile sunt jucate fără suporteri, scrie news.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!