Scandalul transferulului lui Neymar a alertat si UEFA! Platini vrea sa interzica implicarea tertilor in fotbal: "E sclavagism"

Scandalul transferulului lui Neymar a alertat si UEFA! Platini vrea sa interzica implicarea tertilor in fotbal: "E sclavagism"

•UEFA si FIFPro (Sindicatul International al Fotbalistilor Profesionisti) au sesizat Comisia Europeana si planuiesc interzicerea implicarii tertilor in fotbal
•Masurile UEFA au fost accelerate si de scandalul recent legat de transferul lui Neymar

Platini si ceilalti oameni de conducere de la UEFA doresc o lege impotriva implicarii tertilor in fotbal, atunci cand vine vorba de detinerea drepturilor federative ale unor jucatori.

Desi FIFA a acceptat propunerea la presiunea celor de la UEFA, aceasta urmand sa intre in vigoare de la 1 mai, chiar unele federatii europene ii dau batai de cap lui Michel Platini. Este vorba despre cele din Portugalia si Spania, care au denuntat in luna februarie, in fata Comisiei Europene, propunerea de a interzice propiretatea jucatorilor de catre terti.

Michel Platini continua, insa, sa vorbeasca despre noua lege si se opune cu fermitate implicarii unor companii care nu au legaturi cu fotbalul in detinerea drepturilor asupra unor jucatori.

"Eu am facut greva si in 1972 pentru ca jucatorul sa fie liber, sa apartina lui insusi. Astazi, vad jucatori care apartin: un brat unei persoane, o gamba unei societati de fonduri cu sediul nu se stie unde, iar piciorul care apartine unei a treia persoane. Gasesc ca este rusinos si ne-am intors la o forma de sclavagism din timpurile trecute", a spus Platini.

Pana in acest moment, Premier League si Ligue 1 sunt doua dintre campioanele europene care au interzis aceasta practica.

"Proprietatea de catre terti seamana cu o noua forma de sclavagism, cu jucatori care apartin unor fonduri de investitii sau altor entitati neidentificate", a spus si Gianni Infantino, secretarul general al UEFA.

Masura a fost accelerata si de scandalul monstru iscat in Spania de transferul lui Neymar. Desi in cazul brazilianului lucrurile stau putin diferit si nu e vorba de "sclavagism", autoritatile spaniole ancheteaza mutarea acestuia, dupa ce mai multe companii cu sedii in mai multe "paradisuri fiscale", au incasat cateva zeci de milioane de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Rafila: Gripa va avea o circulație semnificativ mai intensă decât anul trecut, iar imunitatea populației e mai redusă
BRAT
Modifică setările cookies