Ronaldo Fabio Capello Real Madrid Ronaldo Luís Nazário de Lima ronaldo nazario Fotbal extern

Ronaldo, îndepărtat de la Real Madrid de un nume legendar: „Nici măcar nu se antrena! Era prea ocupat de petreceri și femei!” 

Ronaldo Luiz Nazario de Lima a fost vândut de Real Madrid în iarna lui 2007, în schimbul a 7,5 milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 17:00
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 17:00

Ronaldo Luis Nazario de Lima (46 ani) este unul dintre cei mai importanți atacanți din istoria fotbalului. Câștigătorul a doua Baloane de Aur, în 1997 și 2002, s-a remarcat la Cruzeiro, PSV, Barcelona și Inter, Real Madrid și AC Milan. 

Fabio Capello a renunțat la Ronaldo din cauza vieții sale extrasportive

La gruparea de pe Santiago Bernabeu a petrecut 4 sezoane și jumătate, din vara lui 2002, până în iarna lui 2007, când a fost cumpărat de AC Milan pentru 7,5 milioane de euro. Cele 103 goluri în 177 de meciuri pentru Real Madrid nu l-au convins pe Fabio Capello (76 ani) să-l păstreze în al doilea mandat în Spania. Mai mult, antrenorul a precizat că vânzarea superstarului brazilian a fost o decizie pentru care se felicită inclusiv în prezent.  

„Decizia de a-l vinde pe Ronaldo și de a-l transfera pe Cassano a ajutat să creăm un spirit de echipă. Am recuperat 9 puncte față de Barcelona în ultimele 10 meciuri și sunt mândru de asta și astăzi. 

Îmi amintesc că Silvio Berlusconi m-a sunat să mă întrebe de Ronaldo. I-am spus că nici măcar nu se antrena și că era prea preocupat de petreceri și femei. Așa că dacă l-ar transfera la AC Milan ar fi o greșeală. Ziua următoare am văzut titlurile în ziare: 'Ronaldo la AC Milan!'. A fost foarte amuzant”, a declarat Fabio Capello, potrivit Marca

Tehnicianul nu a ezitat să-și împărtășească dragostea pentru Real Madrid. Chiar dacă în Italia le-a antrenat pe AC Milan, AS Roma și Junventus, Fabio Capello a mărturisit că cel mai atașat se simte de actuala campioană a Spaniei. 

„Real Madrid este echipa care îmi este cea mai apropiată de suflet, pentru că a trebuit să construiesc o echipă, aducând jucători care să facă diferența. Aveam 4 jucători de 20 de ani, l-am cumpărat pe Seedorf de la Sampdoria și pe Roberto Carlos pentru apărare”, a precizat Fabio Capello.  

VIDEO Cele mai spectaculoase reușite ale lui Ronaldo pentru Real Madrid 

Modifică setările cookies