Rodri a scris istorie! A doborât un record vechi de 16 ani din Premier League

Rodri Hernandez Manchester City Premier League Fotbal extern Rodri Hernandez / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 16:43
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 16:51

Mijlocașul spaniol al lui Manchester City, Rodri Hernandez, a intrat în istoria Premier League după ce a depășit recordul pentru cele mai multe meciuri consecutive fără înfrângere, o performanță deținută anterior de Ricardo Carvalho timp de 16 ani.

Rodri a acumulat 59 de meciuri fără înfrângere cu City în liga engleză, depășind cele 58 de partide reușite de Carvalho cu Chelsea între 2006 și 2008. Jucătorul madrilen nu a cunoscut gustul înfrângerii în Premier League din 5 februarie 2023, când City a pierdut în fața lui Tottenham Hotspur

Siguranța pe care Rodri a dat-o echipei la centrul terenului a fost fundamentală pentru succesul lui City în ultimii ani. Spaniolul este unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din lume, iar abilitatea sa de a recupera mingea, de a controla ritmul jocului și de a pasa cu precizie a fost cheia pentru dominația echipei lui Pep Guardiola.

Transferul lui Rodri la City în 2019 pentru 70 de milioane de euro a fost, din câte se pare, una dintre cele mai bune investiții ale clubului din ultimii ani.

Jucătorul spaniol a devenit o piesă indispensabilă pentru Guardiola și a fost esențial pentru City, câștigătoare a două titluri în Premier League și o Cupă a Ligii în ultimele trei sezoane.

Rodri a avut și noroc

Seria meciurilor fără înfrângere a lui Rodri a fost amenințată în acest sezon, când City a pierdut cele trei partide pe care jucătorul nu le-a disputat din cauza eliminării primite împotriva lui Nottingham Forest. Cu toate acestea, spaniolul a revenit în echipă, iar City este acum la doar un punct în spatele liderului din Premier League, Liverpool.

Recordul lui Rodri este un nou reper în istoria Premier League și îl pune pe jucătorul spaniol în rândul celor mai buni mijlocași din lume, potrivit Marca.

  • 110 milioane de euro este cota de piață a lui Rodri, potrivit site-urilor de specialitate.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!