Fotbal extern

Replica lui Mircea Lucescu după ce a fost acuzat că nu-i lasă pe jucătorii lui Dynamo Kyiv să meargă la națională

Mircea Lucescu, vizat de atacuri dure în Ucraina, venite atât din partea fanilor lui Dynamo Kyiv cât și a oamenilor din fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2022, 16:55
Data actualizarii: Luni 18 Aprilie 2022, 16:59

Supărarea ucrainenilor a plecat de la faptul că Dynamo Kyiv a refuzat să lase 12 jucători să meargă la echipa națională pentru cantonamentul ce precedează meciurile din playoff-ul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Mircea Lucescu se apără și spune că antrenorul naționalei Ucrainei poate avea oricând la dispoziție jucătorii și susține că acuzațiile care i se aduc sunt doar alibiuri pe care le caută unii.

„Nu e adevărat. E doar un alibi pe care îl caută unii.

Încă de la început, eu am afirmat că obiectivul principal al fotbalului ucrainean este acum calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. Tot acest program, clar, de pregătire, pe care l-am făcut este pentru Mondial, pentru că nu eu am nicio competiție, niciun obiectiv. Acesta este obiectivul nostru comun. Naționala.

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională.

Naționala e formată din Dinamo, Șahtior și stranieri. Am avut o discuție cu președintele federației, Andri Pavelko, în care i-am spus ce doresc să fac și l-am invitat pe selecționerul Petrakov să vină aici, să urmărească și el pregătirea jucătorilor. La fel, să meargă la Șahtior.

Stranierii oricum nu pot sosi acum, ci după ce se încheie campionatele în țările lor, pe 20 mai. Cred că ar fi o greșeală să-i ia doar pe cei de la Dinamo Kiev și Șahtior. Ei se pot pregăti bine și juca meciuri cu echipele lor. Ar fi logic să-i lase acum la cluburi. Ar fi o eroare să împartă jucătorii în două grupe, cei din campionatul intern și stranierii. Ar fi o greșeală să-i ții astfel o lună.

Președintele era supărat, 23 mai este data oficială în care cluburile sunt obligate să elibereze jucătorii.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii.

Statistica e dovada a ceea ce am oferit eu Ucrainei. Rezultate, trofee și jucători crescuți și pregătiți pentru națională. Cred că însemn foarte mult pentru Ucraina, din 2004 până acum. Mai mult decât înseamnă Markevici. Vreau să-ți zic ceva”, a spus Mircea Rednic, potrivit GSP.ro.

Dinamo ar trebui să întâlnească în următoarea perioadă în meciuri amicale formaţiile FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies