Răsturnare de situație la United! Ce se întâmplă cu șeicul care a oferit 5 miliarde de lire familiei Glazer pentru club 

Manchester United familia Glazer Jassim bin Hamad al-Thani Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Octombrie 2023, 16:55
Data actualizarii: Duminica 15 Octombrie 2023, 16:56

Familia Glazer a anunțat că dorește să vândă clubul Manchester United, la aproape 18 ani de la achiziție. 

Şeicul Jassim bin Hamad Al-Thani din Qatar s-a retras din cursa pentru cumpărarea clubului englez de fotbal Manchester United, anunţă BBC.

Bancherul Al-Thani înaintase o ofertă în valoare de 5 miliarde de lire sterline pentru achiziţionarea grupării de pe Old Trafford, însă discuţiile ulterioare prevăzute în cursul acestei săptămâni au fost întrerupte.

Familia Glazer, care a cumpărat clubul Manchester United în schimbul sumei de 790 de milioane de lire sterline în 2005, a anunţat în noiembrie 2022 că se gândeşte să vândă şi spera să obţină cel puţin 6 miliarde de lire sterline în urma tranzacţiei.

Grupul Ineos patronat de omul de afaceri britanic Sir Jim Ratcliffe a fost celălalt cumpărător interesat, însă nici oferta acestuia nu a depăşit 5 miliarde de lire.

Surse citate de BBC Sport au precizat că Ratcliffe doreşte acum să încheie cât mai rapid un acord pentru achiziţionarea a 25 la sută din acţiunile clubului din Manchester. El afirmase anterior că nu exclude varianta de a deveni acţionar minoritar la United, echipa sa de suflet.

Tabăra şeicului Jassim bin Hamad Al-Thani a susţinut în schimb tot timpul că acesta doreşte să achiziţioneze clubul Manchester United în totalitate.

AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!