Prima țară care schimbă numele unui stadion în "Pele". FIFA vrea ca exemplul să fie urmat în toată lumea

Pele FIFA Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 15:07
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 15:35

Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat că va cere fiecărei țări să aibă un stadion numit după Pele.

Arhipelagul Capului Verde a devenit prima ţară care a preluat sugestia preşedintelui FIFA, elveţianului Gianni Infantino, şi a anunţat că Stadionul Naţional va purta numele legendarului brazilian Edson Arantes do Nascimento, ''Pele'', care s-a stins pe 29 decembrie, transmite EFE.

Stadionul Național din Capul Verde, redenumit "Pele"

Guvernul din Capul Verde, condus de premierul Ulisses Correia e Silva, a decis să-l onoreze pe ''Rege'' prin schimbarea numelui Stadionului Naţional, din insula Santiago, în stadionul ''Pele'', conform unui anunţ postat pe Facebook.

Ulisses Correia e Silva a argumentat această decizie prin faptul că republica insulară şi Brazilia au o istorie şi o cultură ''care merg mână în mână, considerând că sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare''. 

 ''Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept 'Stadionul Pelé', într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma'', a spus premierul din Capul Verde.

Executivul din Capul Verde, care speră să sărbătorească acest act simbolic în scurt timp, a comunicat deja această intenţie la FIFA după ce preşedintele Gianni Infantino a cerut tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor.

Și stadionul din Zurich va purta numele lui Pele

FIFA a anunţat marţi că stadionul de la sediul său din Zurich (Elveţia) va primi numele legendarului fotbalist brazilian Pele, care a încetat din viaţă pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, informează EFE.

FIFA dă astfel "un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume, ca un omagiu al comunităţii fotbalului adus legendei braziliene care a murit săptămâna trecută".

Stadionul va fi redenumit "Stadionul Pele-FIFA Zurich", precizează Federaţia internaţională de fotbal.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a participat luni la funeraliile lui Pele, pe stadionul Vila Belmiro din Santos (Brazilia) şi a spus cu această ocazie că fiecare dintre cele 211 de asociaţii membre ale FIFA ar trebui să atribuie numele legendarului fotbalist brazilian unui stadion sau unei incinte din ţara lor.

"Cel mai important lucru este să-i aducem un omagiu Regelui Pele, deşi am sugerat cu umilinţă ca în toate cele 211 de asociaţii membre ale noastre, cel puţin un stadion sau o incintă de fotbal să îi poarte numele. Vom da un exemplu numind terenul de la sediul nostru 'Stadionul Pele-FIFA Zurich"', a precizat Infantino într-un comunicat difuzat de FIFA, potrivit Agerpres.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!