Fotbal extern

Poveștile FA Cup | Viața bate filmul! Ziua în care West Brom a luat trei goluri de la un agent imobiliar

Ați auzit vreodată de Woking FC? Este un club de fotbal din Surrey, în imediata vecinătate a Londrei. A câștigat multe trofee la nivel regional, dar nu a reușit niciodată, în cei 135 de ani de existență, să ajungă mai sus de Liga a 5-a din Anglia.

Daniel Anghel
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 15:16
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 15:51

Un club mic, care nu a emis niciodată pretenții în fotbalul britanic, a scris una dintre cele mai frumoase povești din fotbal. În sezonul 1990-1991, Woking era în Liga a 6-a din Anglia și se lupta pentru promovarea în eșalonul superior. Nu și-a îndeplinit obiectivul, dar s-a ales cu cea mai frumoasă performanță din istoria clubului.

Woking a ajuns atunci până în șaisprezecimile FA Cup, după ce a produs o surpriză de proporții și a eliminat West Bromwich Albion, una dintre echipele de tradiție din Anglia. Pentru West Brom, 1991 a adus retrogradarea în Liga a treia și un dezastru de proporții în FA Cup.

Una dintre cele mai mari surprize din fotbal: West Brom a fost eliminată de o echipă de Liga a 6-a

Cândva câștigătoare de FA Cup, West Brom a cedat pe ”Hawthorns” în runda a treia a competiției, și nu oricum, ci cu patru goluri încasate, toate după pauză! 4-2 a fost scorul final, după ce West Brom a condus cu 1-0, iar ”eroul” partidei a fost Tim Buzaglo, de meserie agent imobiliar și, în paralel, jucător de cricket, unde a reprezentat Gibraltarul în calificările de la International Cricket Council (ICC).

Studiile efectuate de cercetătorii britanici după ”miracolul” Woking FC arată că ”a fost o șansă din 15.959.312 ca acest rezultat să apară”.

”Trebuie să recunosc, m-am gândit că nu avem nicio șansă să câștigăm meciul, dar o șansă la 16 milioane este surprinzător! Trebuie să-ți amintești, noi nu eram la nivel de ligă națională și când West Brom a condus cu 1-0, m-am gândit, 'Aici începe, ăsta e un 5-0'.

E un moment de care sunt mândru și pe care nu-l voi uita. Știind cât de improbabil este acest rezultat face totul să fie și mai frumos”, a spus Buzaglo, care a marcat trei goluri în acel meci, potrivit getsurrey.co.uk.

S-au simțit luați ”de sus” de la vestiare”: ”Stăteau foarte relaxați și citeau ziarele”

Pe ”Hawthorns”, nimeni nu se gândea că WBA poate pierde în fața unei echipe de Liga a 6-a. Jucătorii lui Goef Chapple (trei mandate: 1984-1997, 2001-2002, 2018) s-au simțit ”luați pe sus” de toată lumea pe ”Hawthorns”. De la jucători, până la copiii de mingi.

„Îmi amintesc că mă uitam în vestiarul lui West Brom și jucătorii lor stăteau relaxați și citeau ziarele. M-am întrebat: 'cine naiba suntem noi?'”, a spus Chapple, antrenorul lui Woking.

”Am meritat să câștigăm. Am întrebat un copil de mingi care va fi scorul și a spus '5-0 pentru Albion'”, a spus Buzaglo, conform inyourarea.co.uk.

  • Așa arată astăzi micuța arenă pe care Woking FC dispută meciurile de pe teren propriu.

În runda următoare a FA Cup, Woking FC a fost eliminată de un „colos” al fotbalului englez, Everton, scor 1-0.

Woking este, în prezent, în Liga a 5-a din Anglia, la mijlocul clasamentului, departe de locurile ce asigură promovarea sau participarea la baraj și, de asemenea, fără emoții în ceea ce privește retrogradarea.

  • Doi români au evoluat, de-a lungul timpului, pentru West Bromwich Albion: Cosmin Contra și Gabi Tamaș.
  • MECIURILE DIN FA CUP sunt transmise de Pro Arena și VOYO
Modifică setările cookies