Fotbal extern

Portretul favoritului surpriza in cursa pentru sefia FIFA: vorbeste 6 limbi, printre care si araba, si este omul care a introdus conceputul de fair-play financiar in fotbalul european

Omul mereu cu bilele la el de la UEFA are toate sansele sa devina noul conducator al fotbalului mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Octombrie 2015, 13:10
Data actualizarii: Marti 27 Octombrie 2015, 13:37

Procesul de depunere al candidaturilor pentru sefia FIFA s-a incheiat noaptea trecuta, in cursa ramanand opt candidati, dintre care doua nume grele: seicul Salman, sustinut de zona araba si Gianni Infantino, propus de UEFA si sustinut de majoritatea federatiilor din Europa.

Cele opt dosare depuse si acceptate de FIFA sunt ale urmatorilor candidati: elvetianul Gianni Infantino, seicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain - primii doi fiind cotati cu cele mai multe sanse -, sud-africanul Tokyo Sexwale, printul iordanian Ali Bin Al Hussein, francezul Jerome Champagne, liberianul Musa Bility, David Nakhid (Trinidad-Tobago) si Michel Platini, inca sub incidenta suspendarii de catre FIFA.

Vestea candidaturii lui Gianni Infantino este o noua veste proasta pentru Michel Platini, dupa ce actualul sef al fotbalului european a primit o suspendare cu titlu provizoriu din partea FIFA, pentru ca nu a oferit inca lamuriri clare cu privire la cele 1,8 milioane de euro primite de la Joseph Blatter in 2011. Candidatura lui Platini a fost acceptata, dar sansele ca el sa devina noul presedinte FIFA sunt practic inexistente.

Omul cu bile de la UEFA

Gianni Infantino, cunoscut lumii ca fiind omul care se ocupa de tragerile la sorti pentru competitiile organizate de UEFA, este sustinut in acest moment de majoritatea federatiilor din Europa.

Este de 15 ani secretar general al UEFA si a participat la majoritatea deciziilor importante luate de forul european in aceasta perioada.

Gianni Infantino este omul din spatele conceputului de fair-play financiar in fotbalul european, regula prin care unui club nu ii este permis sa cheltuiasca mai mult decat produce.

Are 45 de ani, dubla cetatenie, elvetiana si italiana, este casatorit cu o libaneza si vorbeste fluent sase limbi, printre care si araba, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru conferintele pe care le va sustine in urmatoarele luni in zona araba. Pe langa araba, Infantino stie germana, franceza, italiana, engleza si spaniola.

"Este o mare onoare pentru mine sa particip la aceste alegeri si sa am sansa sa ofer o viziune noua pentru reforma de la FIFA, care sa serveasca cu adevarat intereselor fotbalului", a spus Infantino.

Alegerile pentru sefia FIFA vor avea loc in luna februarie 2016.

Modifică setările cookies