Fotbal extern

Platini, salvat de Comitetul Executiv al UEFA. Francezul ramane in functie, dar federatiile europene sunt impartite

Comitetul executiv al UEFA si-a exprimat intreaga sustinere pentru presedintele sau suspendat Michel Platini, intr-o reuniune de urgenta, scrie L'Equipe. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Octombrie 2015, 20:28
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 00:05

Vitali Mutko, ministrul rus al Sporturilor si presedintele Federatiei ruse de fotbal, a anuntat intr-un comunicat de presa ca intregul comitet executiv i-a adus "sustinerea sa totala" lui Michel Platini, cu ocazia reuniunii de criza care s-a tinut joi la sediul UEFA. 

Presedintele Federatiei austriece, Leon Windtner, a confirmat informatia, in timp ce Noel Le Graet, presedintele Federatiei franceze, si Greg Dykes, presedintele Federatiei engleze, au parasit reuniunea fara sa spuna un cuvant. 

"Noi dorim ca dreptul lui Michel Platini de a se apara si a-si reface reputatia trebuie respectat si ca FIFA sa rezolve rapid aceasta afacere dupa un proces echitabil", se poate citi in comunicatul celor 54 de federatii ale UEFA. 

Comitetul executiv, care nu va cere totusi Federatiei internationale de fotbal sa-si amane alegerile prevazute pentru moment in februarie 2016, a decis in mod simbolic sa nu acorde titlul de presedinte interimar lui Angel Maria Villar. Spaniolul, prim vicepresedinte al UEFA, isi va asuma functia si obligatiile care ii reveneau pana acum lui Platini, insa fiecare decizie va trebui validata de Comitetul Executiv. 

In cadrul reuniunii de urgenta a Comitetului Executiv, avocatul lui Michel Platini a facut o prezentare, explicand relatiile de munca existente intre Sepp Blatter si Michel Platini, dupa cum a afirmat Gianni Infantino, secretarul general al UEFA. 

Potrivit BBC, care citeaza surse interne, ar exista totusi o sciziune intre federatii: unele care il sustin pe Michel Platini si altele care doresc un "Plan B" (posibilitate care va fi evocata lunea sau martea viitoare, cu ocazia unei noi reuniuni). Anumite federatii de mare importanta sunt foarte socate de afacerea in care pare implicat Michel Platini.

Agerpres

Modifică setările cookies