Platini a explicat cum vor arata preliminariile Euro 2016: "Fanii vor fi entuziasmati!" Planul UEFA

Platini a explicat cum vor arata preliminariile Euro 2016: "Fanii vor fi entuziasmati!" Planul UEFA

►Je m’apelle CALIFICARE! Trageri la sorti Euro 2016, duminica 13:00, LIVE Sport.ro!

Michel Platini, presedintele UEFA, a explicat mai clar ce isi doreste de la "Saptamana de fotbal" care va fi testata incepand cu preliminariile pentru Euro 2016. El a aparat decizia luata de forul continental, criticata pana acum: "Saptamana de fotbal este ceva nou si entuziasmant pentru fani. Am intins perioada in care se va juca fotbal pe 6 zile, urmand sa inceapa joi si sa tina pana marti" a spus Platini.

Pana acum, partidele internationale aveau loc fie vineri - marti, fie sambata - miercuri. Presedintele UEFA crede ca aceasta idee le va oferi fanilor sansa de a vedea mai multe meciuri decat daca partidele aveau loc in acelasi timp. "Fanii fotbalului european din intreaga lume vor putea vedea mai multa actiune decat pana acum. Le va placea. Propunerea de a avea o saptamana de fotbal a fost aprobata in 2011 de UEFA in 2011 si am decis imediat ca vrem sa crestem expunerea fotbalului la nivel de nationala.

In trecut, era 20 sau 30 de meciuri de calificare in fiecare vineri si in fiecare marti asa ca era dificil pentru fani sa le urmareasca pe toate. Trebuia sa aleaga intre a se uita la Germania, Italia, Anglia, Spania sau Franta - acum, fiind meciuri pe o perioada de 6 zile, crestem vizibilitatea echipelor nationale, ceea ce e grozav".

Tragerea la sorti va avea loc la 23 februarie la Nisa de la ora 1. Cele 53 de echipe nationale, printre care si Gibraltar in premiera, vor fi impartite in noua grupe, opt de sase si una de cinci. Romania se va afla in urna a 3-a.

Citeste si:Michel Platini
VIDEO PROTVPLUS.RO

ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
BRAT
Modifică setările cookies