OFICIAL! UEFA a votat pentru infiintarea unei noi competitii! Ce va presupune Liga Natiunilor si cand va incepe

Autor: Sport.ro
Joi 27 Martie 2014, 09:37

	OFICIAL! UEFA a votat pentru infiintarea unei noi competitii! Ce va presupune Liga Natiunilor si cand va incepe

►PRO TV prezinta: Steaua - Dinamo, azi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

O noua competitie internationala va fi organizata si coordonata de UEFA, aceasta urmand sa ia fiinta incepand cu 2018 - este anuntul facut astazi de oficialii Forului European, dupa ce Congresul intrunit la Astana (Kazakhstan) a votat pentru infiintarea Ligii Natiunilor.

Ce inseamna aceasta competitie? Concret, UEFA promite crearea unei competitii bazate pe divizii valorice, castigatoarele acestora urmand sa se califice la Cupa Mondiala sau la Campionatul European. Aceasta competitie ar urma sa aiba loc din doi in doi ani, in anii impari, in locul meciurilor amicale din datele oficiale FIFA. Liga Natiunilor (League of Nations) ar urma sa se desfasoare in paralel cu preliminariile pentru Mondial sau Euro, cele 54 de nationale europene urmand sa fie impartite in 4 divizii, in functie de valoarea si coeficientul fiecareia.

Congresul al XXXVIII-lea, intrunit la Astana, la care a fost prezent si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a votat astfel resolutia care prevede infiintarea competitiei, oficialii UEFA spunand: "Este un pas urias pentru nationalele din Europa si speram ca fanii sa fie incantati de noul format".

Competitia, care va lua fiinta in 2018, ar urma sa trimita primele nationale la EURO in 2020, insa formatul nu a fost inca definitivat, singurul lucru cert fiind legat de promovarea si retrogradarea din fiecare divizie, precum si de faptul ca fiecare astfel de divizie va avea grupe de cate 3 sau 4 echipe.

Unde intra Romania?
Calificari ratate una dupa alta si performante slabe in ultimul deceniu. Prima intrebare a fanilor ar fi legata de divizia in care ar urma sa fie introdusa Romania.

Participarea nationalelor la Liga Natiunilor si introducerea lor in cele patru divizii va fi influentata de coeficientul UEFA. Romania se afla in acest moment pe locul 26 al clasamentului Forului European, ceea ce ar insemna ca selectionata condusa de Victor Piturca ar putea intra intr-una din diviziile B sau C, in functie de numarul de echipe al fiecareia.

România va fi lovită de o vijelie cu gheaţă, care a făcut dezastru în Ungaria
BRAT
Modifică setările cookies