Karim Benzema Balonul de Aur Fotbal extern

Obiective atinse pentru Karim Benzema: „Mi-am îndeplinit cele trei visuri pe care le-am avut în viață!” 

Karim Benzema (34 ani) este unul dintre cei mai importanți jucători ai ultimelor sezoane. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 15:18
Data actualizarii: Vineri 21 Octombrie 2022, 15:36

Atacantul francez a fost piesă cheie în echipa lui Real Madrid odată cu plecarea lui Cristiano Ronaldo. Karim Benzema a reușit să câștige în premieră Balonul de Aur, în cadrul galei de luni seară, devenind și primul francez de la Zinedine Zidane din 1998 care reușește să primească distincția. 

Karim Benzema a oferit un interviu pentru France Football, revista care oferă trofeul Balonul de Aur, iar acolo a dezvăluit că și-a atins toate visurile pe care le avea în viață și a vorbit și despre performanțele incredibile reușite alături de Real Madrid. 

Karim Benzema: „Nu sunt peste Zidane și Ronaldo!”

„Mi-am îndeplinit cele trei visuri pe care le aveam în viață: să îi cumpăr o casă mamei mele, să semnez cu Real Madrid pentru că este cel mai bun club din lume și al treilea este Balonul de Aur. Sunt extrem de mândru de munca mea. 

Este istoric să câștigi cinci trofee Champions League cu Real Madrid, știm cât de dificil este să ajungi în finală. Nu mai spun să o câștigi, dar să ajungi acolo. Să câștigi o Champions este foartte complicat, dar cinci e istorie. Real Madrid este un club istoric și pentru asta este cel mai bun. Întotdeauna va câștiga Real Madrid. 

Nu sunt peste Zizou (n.r. Zinedine Zidane) și Ronaldo (n.r. brazilianul), suntem diferiți. Sunt modele pentru mine, nu pot face ceea ce făceau ei pe teren, însă mă ajută să încerc. Nu voi fi niciodată la nivelul celor doi. Ei au câștigat Balonul de Aur, eu abia acum am reușit asta. Însă e complicat să ajungi la nivelul lor. 

Stilul meu de joc e puțin din tot. Când eram mic jucam cu persoane mai mari decât mine și în capul meu aveam ideea de a fi mai rapid. Trebuia să mă mișc mai rapid, să șutez mai rapid...Asta mă ajută chiar și acum. Jocul meu de acum e dintr-o atingere. Știu ce urmează să fac atunci când vine balonul la mine”, a declarat Karim Benzema citat de sport.es

În 615 meciuri pentru Real Madrid, Karim Benzema a marcat 328 de goluri și a oferit 160 de pase desicive. Totodată, chiar dacă a absentat o bună perioadă de la naționala Franței, atacantul a adunat 97 de prezențe pentru „cocoșii galici”, reușind să înscrie de 37 de ori. 

34 de trofee a câștigat Karim Benzema de-a lungul carierei. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies