Fotbal extern

Nu doar impresarii le decid viitorul fotbaliștilor! Soția lui Ribery i-a blocat acestuia transferul la Real Madrid

Transferul lui Ribery la Real Madrid a picat din cauza soției acestuia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 18:28
Data actualizarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 18:42

În campania de achiziții din vara lui 2010, Chelsea și Real Madrid ofereau 80 de milioane de euro pentru Frank Ribery, în acel moment fiind unul dintre cei mai în formă jucători din lume. Iar extrema franceză era hotărâtă să plece de la Bayern Munchen și să încerce o nouă aventură în capitala Spaniei, doar că soția acestuia a avut alt cuvânt. 

Uli Hoeness, președintele bavarezilor din acea perioadă, a povestit că i-a invitat pe Ribery și pe soția sa să cineze împreună, moment în care „jumătatea” fotbalistului a hotărât că cei doi trebuie să rămână la Munchen. 

„Când povestea lui Ribery la Bayern părea că se va încheia, în 2010, când agenții săi îl anunțau deja transferat Real Madrid, l-am invitat pe el și pe soția lui, Wahiba, să mănânce cu noi.

Susi (n.r. - Susanne - soția lui Uli Hoeness) a gătit halal (n.r. - mâncare arăbească), special pentru ea. Am petrecut o seară minunată, iar aproape de miezul nopții, Wahiba a spus: 'Franck, rămânem la Munchen'”, a povestit Hoeness, conform as.com.

Wahiba, cea care i-a oferit lui Ribery cinci copii, trei fete (Hiziya, Shahinez and Keltoum Chérifa) și doi băieți (Seif el Islam și Mohammed), a fost impresionată de gestul soției lui Uli Hoeness și l-a influențat pe fotbalist să continue la Bayern. Drept urmare, în acel moment, mijlocașul și-a prelungit contractul cu bavarezii până în 2015, urmând să mai joace încă 4 ani, până în 2019, pentru multipla campioană a Germaniei.

În 425 de meciuri pentru Bayern, Ribery a marcat 124 de goluri și a oferit 182 de pase decisive. De asemenea, și-a trecut în palmare un trofeu Champions League, o Supercupă a Europei, un Campionat Mondial al Cluburilor, 9 titluri în Bundesliga, 6 Cupe ale Germaniei și 4 Supercupe ale Germaniei. 

După 12 ani petrecuți la Bayern, Ribery a semnat un contract valabil două sezoane cu Florentina, ca în vara lui 2021, să se înțeleagă cu nou-promovata în Serie A, Salernitana. 

Modifică setările cookies