qatar 2022 Fotbal extern

Mondialul Crimei: 400 de muncitori nepalezi au murit pe santierele din Qatar! Previziune sumbra: Mondialul din 2022 se joaca peste 4000 de morminte!

►24 de ani in Zodia Nasului! Mircea Sandu, luni ora 19:00, LIVE in studio, la Special Like Romania!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Februarie 2014, 11:31
Data actualizarii: Luni 17 Februarie 2014, 00:57

Situatie alarmanta in Qatar. UItimul raport, publicat astazi de jurnalistii de la The Guardian, arata ca 400 de muncitori nepalezi si-au pierdut viata pe santierele stadioanelor care se construiesc in vederea organizarii Campionatului Mondial din 2022.

Nu se stie deocamdata numarul total al persoanelor care si-au pierdut viata pana acum pentru construierea stadioanelor, dar datele oficiale arata ca imigrantii nepalezi reprezinta doar 20% din numarul muncitorilor care lucreaza pe santierele din Qatar.

Previziunile sunt sumbre, mai ales ca nici FIFA, si nici oficialii de la Doha nu au deocamdata solutii reale. Se estimeaza ca pana la startul Mondialului, numarul mortilor va ajunge la 4000!!

Jim Murphy, un reprezentant al ministerului muncii din parlamentul englez, care urmeaza sa ajunga in Qatar, este de-a dreptul revoltat de situatie: "Nu trebuie sa moara oameni ca sa ne bucuram noi de un campionat mondial; niciun muncitor nu si-a pierdut viata cand noi am organizat Olimpiada de la Londra. Potrivit estimarilor, daca nu se intervine urgent, 4000 de muncitori isi vor pierde viata in Qatar.", a declarat acesta in The Guardian.

Scandalul imens din Qatar a plecat de la o ancheta The Guardian, care a aratat ca, din cauza conditiilor inumane in care sunt tinuti, muncitorii imigranti mor pe capete pe santierele stadioanelor pentru Mondial.

The Guardian a publicat in luna septembrie un material in care a atras atentia asupra catastrofei din Qatar. Ancheta a scos la iveala faptul ca in perioada 4 iunie - 8 august si-au pierdut viata nu mai putin de 44 de muncitori nepalezi.

Potrivit documentelor oficiale, cei mai multi muncitori care lucreaza pe santierele stadioanelor provin din Nepal, dar sunt de asemenea imigranti si din tarile vecine - India, Sri Lanka si Pakistan - care sunt tinuti in aceleasi conditii mizerabile. DETALII AICI

Modifică setările cookies