ajax Anouar Kali Fotbal extern

Moment istoric in fotbal! Primul jucator care este eliminat dupa PROBA VIDEO: initial, arbitrul ii aratase cartonasul galben

Faza s-a petrecut la meciul de Cupa dintre Ajax si Willem, la scorul de 2-0 pentru Ajax. Echipa din capitala Olandei a castigat meciul cu 5-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2016, 15:48
Data actualizarii: Joi 22 Septembrie 2016, 16:04

Anouar Kali, de la Willem II Tilburg, este primul jucator eliminat dupa proba video.

Centralul Danny Makkelie i-a aratat initial cartonasul galben, pentru o intrare dura asupra lui Lasse Schone, dar a schimbat decizia dupa ce i-a cerut parerea asistentului video.

In cabina video, arbitrul Pol van Boekel a vazut cateva reluari si i-a transmis in casca centralului ca intrarea e de rosu direct.

Danny Makkelie s-a conformat, a bagat cartonasul galben inapoi in buzunar si l-a scos pe cel rosu.

Cele cateva secunde care au trecut intre cele doua decizii au produs confuzie in randul spectatorilor.

"Aici mai trebuie sa lucram, speram sa avem o mai buna comunica cu publicul pe viitor, spectatorii au tot dreptul sa stie ce se intampla", a spus van Boekel.

Cei doi arbitri, Makkelie si van Boekel, vor face schimb de roluri pentru meciul de Cupa dintre Feyenoord si FC Oss. Makkelie va trece in cabina video.

Noul sistem propus de UEFA, cel al probei video, a fost testat initial la inceputul lunii, la meciul dintre Italia si Franta, dar nu au fost faze care sa fie analizate prin intermediul reluarilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies