FOTO ȘI VIDEO Se retrage Fenerbahce din campionatul Turciei? Anunțul făcut de conducerea clubului

Fenerbahce Turcia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2024, 23:59
Data actualizarii: Miercuri 03 Aprilie 2024, 00:01

Fenerbahce, a doua clasată din campionatul Turciei, ia în calcul retragerea din campionat și organizează un vot în acest sens la Adunarea Generală Extraordinară de azi.

UPDATE

Conform BBC, cei din conducerea clubului Fenerbahce au votat împotriva retragerii clubului din campionatul Turciei.

În toate ședințele noastre, opțiunea cel mai puțin preferată a fost să ne retragem din campionat. Motivul pentru care această variantă nu este de dorit este pentru că oamenii cred că ar trebui să ne confruntăm cu aceleași probleme și în ligile inferioare. Această opțiune nu mai intră în discuție până la adunarea generală de la finalul sezonului”, a spus președintele clubului Ali Koc.

Fenerbahce, OUT din campionatul Turciei? Fanii votează acum

UPDATE, 19:40: "Suntem aici pentru a discuta despre nedepretățile care i-au fost făcute lui Fenerbahce de ani de zile și pentru a lua o decizie comună. Ceea ce ne-a adus în acest punct nu este numai ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Trabzonspor, aceea a fost ultima picătură", a spus Erol Bilecik, vicepreședintele lui Fenerbahce.


Pe 17 martie, după meciul Trazbonspor - Fenerbahce 2-3, au avut loc incidente grave. Furioși că jucătorii lui Fener sărbătoreau victoria pe gazon, mai mulți fani ai gazdelor au pătruns pe teren și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine și jucătorii oaspeților.

La câteva zile după meci, Fenerbahce anunța public că ia în calcul să se retragă din campionat, având în vedere riscul la care sunt supuși jucătorii. Clubul se află într-un conflict și cu oficialii din cadrul Federației Turce de Fotbal, iar o decizie în acest sens ar urma să se ia după Adunarea Generală Extraordinară, care a fost programată azi.

Adunarea Generală Extraordinară a început azi, la ora 17:00 și este organizată chiar pe arena lui Fenerbahce, Şükrü Saracoğlu. Clubul Fenerbahce a anunțat că sunt prezenți peste 22.588 de suporteri, care sunt și membri ai clubului, astfel că s-a atins cvorumul.

Potrivit presei din Turcia, pe stadion sunt acum prezenți peste 25.000 de fani ai lui Fener, care vor vota prin ridicarea mâinii. "Unii dintre ei spun că echipa ar trebui să rămână în Super Lig, alții sunt de părere că ar trebui să se ia decizia retragerii", scrie publicația turcă Fanatik.

"Mereu am stat în picioare, nu ne-am aplecat niciodată. Este o Adunarea Generală cu adevărat extraordinară pentru că ați umplut stadionul într-un timp foarte scurt în această perioadă a Ramadanului. Aveam inamici care nu și-ar fi dorit să ajungem la această prezență și să atingem cvorumul. Datorită vouă am reușit.

Comunitatea noastră a fost obligată să întâmpine probleme legale, economice și de natură socială pe parcursul multor ani. Motivul pentru care azi suntem aici este pentru a evalua și a decide posibilele metode de luptă împotriva uzurpării muncii și drepturilor noastre", a spus Ali Koc, președintele lui Fenerbahce, în fața fanilor.

Patru campionate în care s-ar putea muta Fenerbahce

Gruparea turcă ar lua în calcul patru campionate în care ar putea evolua, în cazul în care decide să părăsească SuperLig.

Cele patru campionate de top luate în calcul de Fenerbahce sunt LaLiga (Spania), Eredivisie (Olanda), Ligue 1 (Franța) și Belgian Pro League (Belgia), scriu jurnaliștii spanioli de la Marca, cei care citează platforma turcă BPT.

Pentru moment nu este clar cum s-ar putea realiza o astfel de tranziție, însă Fenerbahce va oferi clarificări după ședința de azi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!