Mircea Lucescu Război în Ucraina The Guardian Fotbal extern

Mircea Lucescu sare în ajutorul naționalei Ucrainei. Ce rol ar urma să joace țara noastră: „Cred că e o idee bună!”

Propunerea lui Mircea Lucescu pentru echipa naţională a Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 17:33
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 17:39

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a propus federaţiei ucrainene ca jucătorii din această ţară, care pot fi selecţionaţi la echipa naţională, să se antreneze la Bucureşti înaintea barajului pentru calificarea la Cupa Mondială.

„Ştiu că mulţi vor spune că este greşit din punct de vedere moral ca unii oameni să lupte într-un război, în timp ce alţii joacă fotbal. Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot posibilul pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă. Performanţa pe teren îi poate încuraja şi inspira pe mulţi.

Am transmis federaţiei ucrainene gândurile mele. Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucătorii de la Şahtior şi Dinamo care să se antreneze la Bucureşti înaintea meciului din play-off-ul pentru CM Scoţia - Ucraina din iunie. Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă care să se antreneze şi să joace amicale împotriva cluburilor care nu sunt implicate în competiţiile europene.

Jucătorii echipei Dinamo sunt acum aproape de Lvov, se antrenează acolo. În fiecare zi, oamenii mei de acolo îmi trimit videoclipuri cu sesiunile de antrenament. Le-am cerut doar să-şi menţină pregătirea fizică, să alerge puţin şi să meargă la sală”, a declarat Lucescu într-un interviu pentru The Guardian.

Lucescu a dezvăluit că au fost discuţii şi despre încheierea sezonului ucrainean în străinătate, cu România, Polonia sau Italia văzute ca posibile ţări gazdă.

„Mi-aş dori ca sezonul să se termine pe teren, dar este foarte greu acum. Şahtior a pierdut mai mult de 10 jucători, iar sud-americanii s-au întors la casele lor. În acest moment, nu există loc pentru rivalitate, suntem ca unul. Rămânem împreună şi încercăm să ajutăm cât mai mult posibil. Acesta este singurul meu obiectiv. Am trecut prin ceva asemănător când lucram la Şahtior în 2014”, a adăugat tehnicianul de 76 de ani.

FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui meci va întâlni, tot în iunie, Suedia, în finala care va stabil una dintre echipele calificate la turneul final.

Trei jucători ucraineni, doi de la Şahtior, Sergii Krivţov şi Taras Stepanenko, şi căpitanul echipei Dinamo Kiev, Sergii Sidorciuk, se află deja în România, unde s-au refugiat după ce Rusia a invadat Ucraina. Ei eu primit permisiunea să părăsească ţara lor natală deoarece fiecare dintre ei are cel puţin trei copii. Lui Sidorciuk i s-a născut al patrulea copil în România.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!