Manchester United tremură! Poate fi exclusă de către UEFA din Europa League + Motivul și reacția conducerii

Manchester United Europa League UEFA Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 19:43
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 19:43

Manchester United a învins-o cu scorul de 2-1 pe Manchester City și a câștigat Cupa Angliei.

”Diavolii” au ridicat trofeul și au spălat astfel rușinea unui sezon ratat, în care au încheiat pe locul opt în clasamentul din Premier League. Astfel, echipa lui Erik ten Hag s-a calificat în Europa League.

Manchester United riscă să fie exclusă din Europa League

Totuși, în momentul de față, Manchester United are ”interzis” în Europa League și ar putea fi ”retrogradată” în Conference League.

Motivul? În luna decembrie, Ineos, compania condusă de Sir Jim Ratcliffe a plătit mai mult de 1,1 miliarde de euro pentru 27.7% din acțiunile clubului Manchester United. Procentul va crește până la 30% după o majorare a capitalului cu aproape 300 de milioane de euro. Până aici, nimic neobișnuit, însă problema este că Ineos deține și clubul din Ligue 1, Nice.

Nice s-a calificat și ea în Europa League, după ce a încheiat pe locul cinci în Ligue 1, iar regulamentul UEFA prevede că două echipe deținute de aceeași entitate nu pot evolua în aceeași competiție europeană, iar echipa care a încheiat pe un loc mai slab în clasament la finalul sezonului va fi retrogradată în următoarea competiție ca importanță, în cazul de față, Conference League.

Conform The Telegraph, acționariatul lui Manchester United are la dispoziție o săptămână pentru a pune lucrurile la punct cu UEFA, astfel încât atât clubul din Premier League, cât și Nice să aibă posibilitatea de a evolua în Europa League în următorul sezon.

Într-un comunicat oficial, Ineos a anunțat că este în negocieri cu oficialii UEFA.

Suntem conștienți de poziția în care se află cele două cluburi și suntem într-un dialog direct cu UEFA. Suntem convinși că vom găsi o soluție pentru următorul sezon în Europa”, se arată în comunicatul oficial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!