Leo Messi, anunț ferm: "Nu mă retrag de la națională!". Ce spune despre participarea la CM 2026

Lionel Messi Argentina CM 2026 Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2023, 08:16
Data actualizarii: Vineri 03 Februarie 2023, 08:17

Lionel Messi anunțase că Mondialul din Qatar va fi ultimul din cariera sa, însă starul Argentinei și-a schimbat puțin discursul după triumful din decembrie.

Într-un interviu pentru Olé, Messi a recunoscut că nu știe dacă va mai putea evolua și la Cupa Mondială din 2026, care se va disputa în SUA, Canada și Mexic, totul urmând să depindă de forma sa de la momentul respectiv.

Lionel Messi: "Nu mă retrag de la națională, dar nu știu dacă voi juca la CM 2026"

Totuși, așa cum a făcut imediat după câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, Messi dă asigurări că nu are de gând să se retragă de la naționala Argentinei pentru moment.

"Nu știu, pare foarte dificil din cauza vârstei mele. Îmi place să joc fotbal, îmi place ceea ce fac atât timp cât sunt bine și mă simt pregătit, însă până la următoarea Cupă Mondială pare că mai este foarte mult timp.

Totul depinde de evoluția carierei mele. Voi împlini 36 de ani (n.r - pe 24 iunie). Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cariera mea, ce voi face.

Nu mă voi retrage de la echipa națională. Vreau să continui să joc pentru Argentina din postura de campion mondial. Era trofeul care îmi lipsea, iar acum iată că îl am", a spus Messi, citat de RMC Sport.

  • 3 iunie 2026 - 8 iulie 2026 este perioada în care se va disputa CM 2026, în SUA, Canada și Mexic. Lionel Messi va împlini 39 de ani chiar pe durata turneului final.
  • 172 de meciuri și 98 de goluri a strâns Lionel Messi la naționala Argentinei

Leo Messi: „Mi-ar fi plăcut ca Diego să îmi ofere trofeul!”

Messi a dezvăluit că și-ar fi dorit ca legendarul Maradona să fi putut măcar să vadă parcursul fabulos al naționalei și momentul câștigării trofeului.

„Mi-ar fi plăcut ca Diego să îmi ofere trofeul. Măcar să fi văzut toate astea, Argentina campioană mondială, cu cât iubea el naționala și își dorea ca aceste lucruri să se întâmple. Ar fi fost o fotografie extrem de frumoasă și aia. 

De sus, atât cel cât și mulți oameni care mă iubesc și îmi vor binele îmi oferă forță pentru tot. Cântecul a fost un boom pentru toată lumea. Încă de sus a fost extrem de motivator”, a declarat Leo Messi în interviul acordat lui Andy Kusnetzoff pentru Urbana Play conform tycsport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!