Fotbal extern

Hazardul clasamentului FIFA | Cum detroneaza Belgia campioana mondiala Germania si finalista Argentina, dupa o zi unica in istoria fotbalului

Pentru prima data in istorie, nationalele Germaniei, campioana mondiala en-titre, Argentinei, finalista din 2014, si Braziliei au pierdut toate in aceeasi zi. De ghinionul acestora poate profita Belgia, nationala care are sansa de a urca pe primul loc al clasamentului FIFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 18:39
Data actualizarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 18:54

Belgia are sansa de a urca pentru prima oara in fruntea clasamentului FIFA, top in care se lupta cu Argentina ori Germania si in care Romania a figurat si ea pentru o buna perioada pe locul 7.

Nationala lui Eden Hazard, De Bruyne si Fellaini are o sansa importanta de a deveni lider in topul FIFA, chiar daca aceasta pozitie nu este decat una onorifica si nu influenteaza in vreun fel destinul selectionatei lui Marc Wilmots.

Pentru belgieni, ultimele doua meciuri ale preliminariilor EURO 2016, cu Andorra si Israel, au o miza suplimentara, dupa ce Germania si Argentina au pierdut aseara cu Irlanda (0-1), respectiv Ecuador (0-2). Hazard si ai sai pot profita de concursul de imprejurari neasteptate, dar favorabile pentru ei si pot urca de la inceputul lunii noimebrie pe locul 1 in topul FIFA.

Belgia va trebui sa castige ambele partide, cu Andorra si Israel. Astfel, nationala lui Wilmots va acumula 1.440 de puncte si vor trece peste actualul lider, Argentina, care are 1.429, dar si peste Germania (1.388).

Belgia ocupa in urma cu 3 ani pozitia a 54-a a clasamentului FIFA.

Modifică setările cookies