Gianni Infantino FIFA Fotbal extern

OFICIAL Gianni, regele combinațiilor! Decizia procurorilor elvețieni în cazul Gianni Infantino, președintele FIFA urmărit penal

Șeful forului fotbalistic mondial era vizat de o anchetă încă din iulie 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 12:01
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 12:05

Procurorii generali extraordinari ai Elveţiei, Jans Maurer şi Ulrich Weder, au închis definitiv anchetele împotriva preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, după ce predecesorul lor din parchet, Stefan Keller, a fost demis din funcţie în 2021, transmite EFE.

Decizia, anunţată chiar de FIFA într-un comunicat, a fost primită cu ''extremă satisfacţie'' de către forul de la Zurich, în timp ce, conform cuvintelor lui Infantino, reprezintă o ''victorie clară'' nu numai pentru el, ci şi pentru ''noua FIFA şi pentru dreptate''.

Reacția lui Gianni Infantino

''Este clar că acuzaţiile împotriva mea au fost încercări de a-mi ataca reputaţia de către bieţi invidioşi şi corupţi. Dacă aceşti oameni mai au vreo demnitate, ar trebui să aibă cel puţin decenţa de a-şi cere scuze pentru acţiunile lor şi pentru daunele pe care le-au provocat'', a spus Infantino.

Decizia de joi o confirmă pe cea anunţată deja în mai 2021 de Tribunalul Federal Penal Elveţian, care l-a contestat şi l-a înlăturat din funcţia sa pe procurorul general extraordinar de atunci, Stefan Keller, pentru încălcarea prezumţiei de nevinovăţie cu proceduri ilegale împotriva lui Infantino.

Acuzațiile aduse președintelui FIFA

Keller a iniţiat urmărirea penală împotriva preşedintelui FIFA la sfârşitul lunii iulie 2020 în legătură cu o întâlnire pe care a avut-o în 2017 cu fostul procuror, Michael Lauber, care investiga şi un complot de corupţie în fotbal şi şi-a prezentat demisia cu câteva zile înainte, scrie Agerpres.

Potrivit lui Keller, au existat indicii că ar fi fost săvârşite mai multe infracţiuni, inclusiv abuz de putere, încălcarea secretului funcţionarilor publici, asistenţă pentru infractorii şi incitarea la astfel de acte.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!