Lionel Messi Christophe Galtier kylian mbappe PSG Fotbal extern

Galtier a vorbit despre tensiunile din vestiarul lui PSG! Ce a spus despre relația dintre Messi și Mbappe

Argentina lui Messi a câștigat Campionatul Mondial în fața Franței lui Mbappe și multă lume se așteaptă ca cei doi coechipieri de la PSG să nu mai o relație la fel de strânsă la revenirea argentinianului la echipa de club.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 17:19
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 17:26

Antrenorul echipei PSG, Christophe Galtier, nu crede că finala Cupei Mondiale din Qatar, dintre Franţa şi Argentina, şi celebrarea ulterioară a triumfului de către naţionala "albiceleste" vor răci relaţia existentă la clubul parizian între vedetele Lionel Messi şi Kylian Mbappe, scrie EFE.

„Nu cred că se va schimba nimic în relaţia dintre cei doi. Eu nu comentez ce a făcut portarul Argentinei, Emiliano Martinez, eu mă refer la relaţia colegială dintre cei doi, nu cred că va fi afectată. Leo s-a comportat foarte bine de când a sosit la PSG, are o relaţie amicală cu Mbappe. Comportamentul portarului sud-americanilor este o cu totul altă discuţie. Messi şi Mbappe întotdeauna s-au respectat reciproc, chiar şi când au fost adversari ei şi-au strâns mereu la final mâinile”, a spus Galtier.

În timpul paradei jucătorilor argentinieni, după victoria din finala cu Franţa, portarul Emiliano "Dibu" Martinez a fost văzut ţinând în mână o păpuşă reprezentând un copil, al cărui chip era acoperit de o fotografie a lui Kylian Mbappe. Martinez a fost chiar ironic la adresa starului francez, autor a trei goluri, cântând la vestiar: „Un minut de reculegere... pentru Mbappe”, înainte de a fi urmat de coechipierii săi.

Argentinienii, ironii la adresa francezilor

Peste 500.000 de persoane au semnat o petiţie online ironică lansată în Argentina pentru ca "Franţa să nu mai plângă" după înfrângerea sa în finala Cupei Mondiale de fotbal 2022.

„De când am câştigat, francezii nu încetează să plângă şi să se plângă şi nu acceptă că Argentina este campioana mondială”, a declarat Valentin Gomez, iniţiatorul petiţiei "France stop crying" care a adunat 570.768 de semnături pe site-ul change.org vineri la ora 21:20 GMT.

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, a fost criticat în Franţa, mai ales pentru decizia sa de a dicta penalty pentru un fault al lui Ousmane Dembele asupra lui Angel Di Maria în prima repriză.

Mai mulţi francezi au regretat lipsa de eleganţă a unor jucători argentinieni după victorie, în special portarul Emiliano Martinez.

Printre ei a fost preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, care i-a scris omologului său argentinian, Claudio Tapia, pentru a se plânge de "excesele" care au însoţit câştigarea titlului de către echipa albiceleste.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!