Fotbalul intra intr-o ERA noua! Dupa 12 ani, Messi n-a mai prins finala pentru jucatorul anului! Ce alt "greu" a fost ignorat de FIFA!
Luni 03 Septembrie 2018, 16:58

Fotbalul intra intr-o ERA noua! Dupa 12 ani, Messi n-a mai prins finala pentru jucatorul anului! Ce alt "greu" a fost ignorat de FIFA!

FIFA a anuntat finalistii de la gala The Best, programata pe 24 septembrie la Londra. 

Lituania - Romania, 11 octombrie, 21:45. Romania - Serbia, 16 octombrie, 16:00 - LIVE LA PROTV! Nationala de tineret, spre EURO: Romania - Tara Galilor, 12 octombrie, 19:00 la PROX!

Urmareste Sport.ro pe Instagram: cele mai tari imagini din sport!

Cristiano Ronaldo, Luka Modric si Mo Salah sunt cei trei finalisti ai galei FIFA The Best. Dupa 12 ani, Leo Messi nu a mai prins finala pentru un premiu individual oferit de FIFA, fie ca s-a numit The Best, sau Balonul de Aur, cand forul mondial colabora cu revista France Football.

Messi a fost al doilea in 2007 si 2008 la gala FIFA World Player si castigator al trofeului in 2009. Din 2010, FIFA a colaborat cu France Football si a inceput sa acorde Balonul de Aur, trofeu cucerit de messi in 2010, 2011 si 2012. In 2013 si 2014, Messi s-a clasat pe locul 2, in urma lui Ronaldo, iar apoi l-a castigat in 2015 din nou.

Din 2016, FIFA s-a despartit de Frace Football si a inceput sa acorde premiul The Best, iar Cristiano Ronaldo l-a castigat de fiecare data, cu Messi finalist.

Messi a castigat titlul de campion si Cupa Spaniei cu Barcelona si a fost golgheterul Spaniei si al Europei. Barca a iesit insa in sferturile de finala ale Champions League, iar Argentina a fost eliminata in optimi de Franta la Cupa Mondiala.

Din finala de anul acesta lipseste si un alt jucator considerat favorit inainte de anuntarea finalistilor, francezul Antoine Griezmann. Acesta a cucerit trofeul Europa League cu Atletico Madrid si Cupa Mondiala cu nationala Frantei in Rusia. In locul lui Griezmann, in finala si-a facut aparitia Salah, cel care n-a castigat niciun trofeu cu Liverpool in sezonul trecut. Egipteanul nu a avut o evolutie deosebita nici la Cupa Mondiala, acolo unde a parasit competitia din faza grupelor. Salah a fost insa golgheterul Angliei si al doilea marcator al Europei, in urma lui Messi. Pentru câteva sute de euro lunar, româncele devin ”slugi” pe viață și pierd totul. ”Sora mea a murit înaintea babei”