Trebuia sa fie un STAR al Europei, dar declinul sau a fost ingrozitor. Fotbalistul de la Villarreal cu care NIMENI nu a vrut sa semneze. Cum a ajuns sa joace in tricoul adversarei Stelei

Trebuia sa fie un STAR al Europei, dar declinul sau a fost ingrozitor. Fotbalistul de la Villarreal cu care NIMENI nu a vrut sa semneze. Cum a ajuns sa joace in tricoul adversarei Stelei

Villarreal - Steaua, joi de la ora 18:00, in direct la ProTV

Desi a avut un inceput promitator in fotbal, comparat si cu Pele, brazilianul Pato a fost catalogat drept cel mai prost transfer din istoria clubului Corinthians, iar impresarilor lui le-a fost destul de greu sa ii gaseasca o echipa in Europa.

Erau dispusi sa il dea oricarei echipe care platea 20 de milioane de euro, dupa ce au platit putin peste 12 milioane celor de la Ac Milan in ianuarie 2013.

Brazilienii aveau si alte motive, pe lange cele financiare, sa scape de el, dupa ce nu a reusit sa se integreze si nici sa fie pe placut fanilor.

Nu se intelegea cu unii dintre coechipieri, dar momentul care i-a decis viitorul la Corinthians a fost atunci cand a ratat ultimul penalty in sferturile de finala ale cupei Braziliene. Aproape a fost lovit de catre colegi cand echipa parasea stadionul.

Penalty-ul ratat si atitudinea lui Pato au fost decisive in hotararea clubului de a-l imprumuta rivalilor de la Sao Paulo. In ciuda faptului ca avea doar 24 de ani, Pato dadea impresia ca a castigat deja toti banii de care avea nevoie si ca nu mai are niciun alt obiectiv de atins.

Criticat din toate partile, chiar si de antrenorul nationalei, Pato a dat semne ca isi revine. In 2015, a terminat sezonul cu 26 de goluri marcate pentru Sao Paulo si cu o atitudine schimbata atat pe teren, cat si in afara lui.

Dupa un imprumut la Chelsea in care a marcat un singur gol, Pato a ajuns intr-un final la Villarreal, cu care are contract pana in 2020.

Pentru adversara Stelei, Pato are un singur gol marcat si 464 de minute jucate. In meciul tur cu Steaua, brazilianul a fost menajat si nu a jucat.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Românii vor să scape de pandemie. Peste 8.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din București
BRAT
Modifică setările cookies