Fotbal extern

FABULOS: Jorge Mendes, 95 milioane $ din comisioane in 2015! Culmea, Forbes are un alt impresar pe primul loc in topul celor mai bogati agenti ai lumii

Impresarul lui Mourinho, Cristiano Ronaldo, Di Maria si Martial este pe locul doi intr-un clasament al celor mai productivi agenti in 2015 publicat de Forbes.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Septembrie 2015, 17:21
Data actualizarii: Joi 24 Septembrie 2015, 18:18

95 de milioane de dolari, adica peste 80 de milioane de euro, este suma ametitoare castigata de Jorge Mendes de pe urma comisoanelor in 2015.

Culmea, exista un impresar care face mai multi bani: americanul Scott Boras a intermediat anul acesta contracte de peste 2,3 miliarde de dolari, ceea ce a insemnat castiguri pentru el de peste 120 de milioane de dolari din comisioane.

Jorge Mendes, cel mai influent agent din fotbalul european, a intermediat tranzactii de 950 de milioane de dolari in 2015, insemnand sume de transfer, dar si contracte ale jucatorilor si antrenorilor pe care ii reprezinta.

Agentul portughez are nume uriase din fotbal sub contract, incluzandu-i aici pe Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, David de Gea si Radamel Falcao.

Mendes a jucat un rol fundamental pe piata transferurilor si in vara, cand a intermediat transferurile lui Anthony Martial (Manchester United), Angel Di Maria (PSG) si Nicolas Otamendi (Manchester City).

Impresarul de 49 de ani a fost implicat de asemenea in trei dintre cele mai scumpe cinci transferuri din istoria fotbalului, incluzand si tranzactia de 95 de milioane de euro prin care Ronaldo a plecat de la Manchester United la Real Madrid.

Ronaldo este atat de atasat de Mendes incat vara trecuta i-a oferit un cadou de nunta special - o insula in Grecia.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies