Echipa care l-a adus pe Gică Hagi antrenor ca să ia titlul a retrogradat în a patra ligă! 

Gheorghe Hagi Bursaspor Turcia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2024, 09:17
Data actualizarii: Marti 23 Aprilie 2024, 09:19

În 2010, echipa devenea campioană.

La capătul unui sezon în care granzii din Istanbul nu i-au făcut față, Bursaspor se încununa campioana Turciei, în vara lui 2010. Era pentru doar a doua oară când Turcia avea o campioană din afara „top 3”, după Trabzonspor.

Bursaspor a fost prima echipă de club pe care Gică Hagi a antrenat-o în carieră. A preluat-o în iulie 2003, după experiența nereușită de la echipa națională, unde a pierdut acel baraj cu Slovenia pentru Mondialul din 2002.

Bursaspor, prima echipă de club a antrenorului Hagi, a retrogradat din nou!

În acest sezon, Bursaspor a retrogradat oficial în a patra ligă din Turcia! În weekend, fosta campioană a pierdut cu 1-5 în fața lui Erokspor, rezultat care a consfințit retrogradarea.

Bursaspor a avut în acest an și probleme financiare grave. Din cauza unei datorii de 1,5 miliarde de lire turcești, a primit interdicție la transferuri timp de trei ani. 

Problemele „verzilor” au început în 2019, când echipa a retrogradat din prima ligă. Trei ani mai târziu, au mai coborât o categorie. Acum, s-au dus în a patra ligă, iar însăși supraviețuirea clubului este în cumpănă.

Gică Hagi, doar 12 meciuri la Bursaspor

Primit cu entuziasm la Bursa, Hagi nu a reușit să creeze o echipă puternică și a părăsit „corabia” pe 15 noiembrie. I-a condus pe „verzi” în 12 meciuri, reușind doar două victorii și patru egaluri. 

Hagi avea să se întoarcă în Turcia în 2004, la Galatasaray, alături de care a câștigat Cupa Turciei în 2005. A ratat însă titlul, așa că angajamentul său la Istanbul nu a fost prelungit. 

  • 13 jucători români au evaluat de-a lungul anilor la Bursaspor: Mircea Rednic, Claudiu Vaișcovici, Gheorghe Nițu, Ionuț Lupescu, Ionel Ganea, Bogdan Argeș Vintilă, Iulian Miu, Cornel Frăsineanu, Daniel Pancu, Giani Kiriță, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici, Gicu Grozav.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!