FIFA Sepp Blatter Fotbal extern

Detaliile incredibile ale scandalului de coruptie de la FIFA! Pe ce s-au dus 10 mil de dolari | Blatter ar putea fi audiat

Scandalul de coruptie de la FIFA continua. Pe masura ce ancheta avanseaza apar si alte informatii.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 31 Mai 2015, 18:02
Data actualizarii: Duminica 31 Mai 2015, 18:03

Danny Jordaan, presedintele Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din 2010 a recunoscut ca a platit in 2008 catre FIFA suma de 10 milioane de dolari, dar a negat informatiile ca ar fi fost vorba despre mita pentru sustinerea Africii de Sud

Declaratiile lui Jordaan, publicate de Sunday Independent, vin la câteva zile dupa ce anchetatorii i-au acuzat pe conducatorii FIFA ca ar fi primit 10 milioane de dolari din partea Africii de Sud, in schimbul sustinerii la votul final pentru alegerea gazdei CM 2010.

In schimb, Danny Jordaan spune ca suma a fost platita pentru sustinerea dezvoltarii fotbalului din acea zona.

Curand, Blatter ar putea fi audiat de justitia elvetiana, la scurt timp dupa ce a castigat un nou mandat la conducerea FIFA.

"Biroul Procurorului general il audiaza pe membrii Comitetului executiv al FIFA care au votat in 2010 (pentru atribuirea CM din 2018 si 2022 Rusiei, respectiv Qatarului), se afla in continuare aici si nu sunt rezidenti elvetieni", a declarat Andre Marty, purtatorul de cuvant al Ministerului Public din Elvetia.

Modifică setările cookies