Matthijs de Ligt Barcelona Gerard Pique juventus Fotbal extern

De Ligt, convins de unul dintre jucătorii de bază ai Barcelonei să nu semneze cu clubul catalan! Motivul refuzului 

Matthijs de Ligt (22 ani) a fost aproape să semneze cu Barcelona, însă mutarea a picat, iar destinația sa a fost Juventus. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 07 Februarie 2022, 19:04
Data actualizarii: Luni 07 Februarie 2022, 19:06

Fundașul neerlandez a negociat cu catalanii o bună perioadă de timp, în 2019, iar la un moment dat părea să fi ajuns la o înțelegere cu gruparea blaugrana, însă a refuzat ulterior transferul, preferând să semneze cu Juventus. Unul dintre motivele refuzului, apărut atunci a fost diferența sumelor propuse de ambele cluburi, dar și faptul că taxele din Italia erau mult mai mici față de cele iberice. 

Mai mult, la Juventus avea garantat postul de titular, în timp ce pe Camp Nou nu era sigur că va primi suficiente minute. Cu toate astea, de Ligt ar avea o clauză în contractul său cu „Bătrâna Doamnă” prin care ar putea pleca la Barcelona în următoarele sezoane, pe o sumă similară ca cea plătită către Ajax atunci, adică 85.5 milioane de euro. 

De Ligt, convins de un jucător de la Barcelona să nu semneze!

Deși își dorea cu ardoare să fie din nou coleg cu bunul său prieten, Frenkie de Jong și să îmbrace tricoul catalanilor, Matthijs de Ligt și-a schimbat opinia după ce a vorbit cu unul dintre jucătorii importanți din vestiarul Barcelonei. 

Conform cotidianului SPORT, în timpul unei vacanțe în Caraibe, fundașul s-a întâlnit cu Gerard Pique în hotelul în care stătea, iar atunci a vorbit cu el despre posibilul său transfer. Fundașul spaniol i-a spus clar să nu semneze cu gruparea blaugrana, pentru că nu va primi minute pe Camp Nou. 

În acea perioadă, Gerard Pique și Clement Lenglet era cuplul de fundași centrali folosiți de Ernesto Valverde. Neerlandezul s-a simțit avertizat de Pique, motiv pentru care a decis să semneze cu Juventus. Sursa citată informează că Pique neagă incidentul, însă agentul lui de Ligt, Mino Raiola și jucătorul nu neagă. 

Modifică setările cookies