Belenenses Omicron Fotbal extern

Criză majoră la Belenenses: 13 jucători, infectați cu varianta nouă COVID-19, Omicron. Au jucat în 9 oameni cu Benfica

Belenenses a putut alinia doar nouă jucători pentru meciul cu Benfica din campionat, pe 28 noiembrie, după ce în cadrul clubului au fost depistate nu mai puțin de 17 cazuri de COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 12:15
Data actualizarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 12:29

Belenenses a fost nevoită să improvizeze. Unul dintre portarii echipei a fost folosit pe post de jucător de câmp. Chiar și așa, Benfica nu a avut milă de adversara sa. Scorul la pauză era 7-0 pentru fosta campioană a Portugaliei.

În partea secundă, meciul a fost întrerupt în minutul 48. Portarul care a jucat pe post de jucător de câmp s-a accidentat și nu a mai putut continua partida.

La câteva ore după întreruperea întâlnirii din campionat, Institutul Național de Sănătate din Portugalia a anunțat că 13 dintre jucătorii infectați cu COVID-19 au noua variantă, Omicron.

Sunt primele cazuri cu varianta COVID-19 din Africa de Sud care au fost depistate pe teritoriul portughez. Potrivit aceluiaș comunicat, unul dintre fotbaliști ar fi călătorit de curând pe continentul african. Este vorba despre Cafu Phete, cel care a revenit în Portugalia pe 22 noiembrie, după meciurile naționalei.

"Suntem toți în izolare cu excepția echipei de tineret. 44 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Doi sau trei jucători au simptome, însă nu este nimic grav", a declarat purtător de cuvânt al clubului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!