Cristiano Ronaldo, demolat de o analiză BBC: ”Un jucător care nu prea muncește”

Cristiano Ronaldo BBC Manchester United Ole Gunnar Solskjaer Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2021, 15:37
Data actualizarii: Joi 28 Octombrie 2021, 15:44

Portughezul a revenit în această vară la gruparea din Premier League.

Întoarcerea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a produs mult entuziasm, dar BBC se întreabă dacă nu cumva lui Manchester United i-ar fi fost mai bine fără portughez.

Gruparea de pe ”Old Trafford” este doar pe locul 7 în Premier League, la egalitate de puncte cu echipele de pe 8, 9 și 10, dar cu golaveraj mai bun. 

Începutul a fost bun

Ronaldo a început bine, cu patru goluri în primele trei meciuri, dar apoi a înscris doar de două ori în următoarele șase partide - goluri decisive, ce-i drept, cu Villarreal și Atalanta în Liga Campionilor.

”Trei goluri în cele șase etape în care a jucat înseamnă o revenire decentă, dar departe de standardele lui Ronaldo. 14 jucători din Premier League au marcat mai mult decât el în acest sezon”, a scris BBC, care a publicat și alte statistici deloc favorabile starului portughez.

Slab și foarte slab în statistici

Astfel, în clasamentul șuturilor din Premier League, Ronaldo este abia pe poziția a opta (cu 25), fiind întrecut inclusiv de coechipierii Mason Greenwood și Bruno Fernandes. La șuturile pe poartă, este și mai jos, pe poziția a noua (cu 9).

Catastrofal de-a dreptul este la pressing: din cei 429 de jucători, aici incluzând și portarii, care au evoluat în acest sezon de Premier League, Ronaldo se situează pe locul 384. Nici la pase nu stă prea bine: este pe poziția 208.

A schimbat-o în bine sau în rău pe Manchester United?

”Manchester United are în față un jucător care nu prea muncește”, a spus la BBC ziaristul Mark Ogden.

Iar site-ul celebrei companii britanice de radio și televiziune a încheiat analiza cu următoarea frază: ”Nu există nicio îndoială că Ronaldo a schimbat-o pe Manchester United, dar managerul Solskjaer ar trebui să analizeze toate aceste statistici și să se întrebe dacă revenirea superstarului a schimbat echipa în bine sau în rău”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!