FOTO ȘI VIDEO Controversă uriașă în Giulești, la Spania - Ucraina: "Una dintre cele mai ciudate faze!"

Spania Donatas Rumsas EURO U21 Rodrigo Riquelme Ucraina Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 23:20
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 23:20

Meciul Spania - Ucraina, de la Campionatul European U21, care se dispută în Giulești, a avut parte de o fază cum rar se vede în fotbal.

În minutul 20, la scorul de 0-0, Spania a marcat prin Rodrigo Riquelme, însă arbitrul lituanian Donatas Rumsas a anulat gol, stârnind o controversă uriașă.

Controversă uriașă în Giulești, la Spania - Ucraina

Ruslan Neshcheret, portarul Ucrainei, a scăpat inexplicabil mingea din mână în momentul în care se pregătea să paseze, iar mingea a ajuns la Rodrigo Riquelme, care a trimis mingea în poartă din marginea careului.

Totuși, golul Spaniei a fost anulat. Arbitrul Donatas Rumsas a considerat, cel mai probabil, că Riquelme l-a faultat pe Nescheret înainte de a înscrie, însă reluările par să arate că între cei doi era o distanță semnificativă, iar un contact ar fi fost imposibil.

"E greu de digerat golul anulat al lui Riquelme și e greu de înțeles ce a văzut arbitrul lituanian Donatas Rumsas", a scris publicația spaniolă Relevo.

"Una dintre cele mai ciudate faze de până acum de la EURO U21. Singura explicație logiciă este că arbitrul, din poziția sa, ar fi văzut că Riquelme l-a atins pe portar. Totuși, acest lucru nu pare că s-a întâmplat, astfel că vorbim despre o gravă eroare a arbitrului", a fost și reacția celor de la As.

Alfonso Perez Munoz, fost atacant la Real Madrid și Barcelona, s-a arătat și el contrariat pe Twitter: "Ce a fluierat arbitrul aici? Cineva să mă ajute să înțeleg", a scris ex-internaționalul, în vârstă de 50 de ani.

  • Sistemul VAR va fi introdus de UEFA la EURO U21 abia din faza sferturilor de finală.

Spania și Ucraina, formații aflate în grupa B, sunt deja calificate în sferturile de finală ale EURO U21 de pe primele două poziții. În schimb, Croația și România au fost eliminate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!