Campionii statisticilor | Suntem neinvinsi, n-am luat gol in deplasare si am castigat mereu in Feroe. Paradoxal, putem rata calificarea

Romania Anghel Iordanescu Echipa Nationala Feroe Preliminarii EURO 2016 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 12:12
Data actualizarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 12:48

Suntem campioni la statistici, dar putem avea parte de un cosmar. Romania joaca diseara in Insulele Feroe pentru calificarea la EURO 2016 si pentru onoare: nationala lui Iordanescu are nevoie de victorie pentru a-si asigura biletele pentru Paris. Feroe - Romania se joaca de la 19:00.

Romania traverseaza un paradox cum rar putem vedea in fotbalul modern. Echipa nationala joaca in aceasta seara, de la 19:00, la Torshavn, pentru onoare si calificare. Torje, Chiriches & Co trebuie sa obtina cele 3 puncte pentru a nu sta la mana rezultatului Ungariei in Grecia.

Teoretic, Romania ar trebui sa fie favorita certa in fata "pescarilor" feroezi. Statistica echipei nationale in aceste preliminarii, dar si cea din intalnirile directe cu nordicii, este una clar favorabila. Cu toate acestea, realitatea ultimelor meciuri ne arata ca echipele din "lumea a treia a fotbalului" sunt capabile de surprize, in timp ce noi suntem la fel de capabili sa producem socuri neplacute.

Revenind, Romania are nevoie de o victorie la Torshavn pentru a nu depinde de rezultatul partidei Grecia - Ungaria, care se va disputa la atena. Iar traditia este de partea tricolorilor! Romania s-a impus pana acum in toate partidele jucate cu Insulele Feroe si nu a luat niciodata gol in deplasare.

Prima confruntare dintre cele doua nationale a avut loc in mai 1992, la Bucuresti, si s-a incheiat cu o victorie extrem de clara a echipei conduse la acea vreme de Cornel Dinu, scor 7-0. Pentru Romania marcau atunci Balint, de trei ori, Hagi, Lacatus, Lupescu si Constantin Pana.

Al doilea meci a avut loc in septembrie 1993, tot in preliminariile pentru CM 1994. Anghel Iordanescu debuta atunci pe banca echipei nationale si castiga la Toftir cu 4-0 o partida in care Florin Raducioiu marca toate golurile.

15 ani mai tarziu, Romania a invins din nou Insulele Feroe cu 1-0. Se intampla in septembrie 2008, cand echipa nationala castiga cu un gol marcat de Razvan Cocis.

In partida retur a preliminariilor pentru CM 2010, Romania s-a impus la Piatra Neamt cu 3-1. Razvan Lucescu era selectioner, iar Iulian Apostol, Gigel Bucur si Ionut Mazilu marcatori. Feroezii ne-au dat atunci primul gol p rin Egil a Bo, care a ramas de altfel si singura reusita pana acum a acestora in poarta tricolorilor.

In fine, in ultima confruntare, din luna martie a acestui an, Romania s-a impus cu 1-0 la Ploiesti, gratie unui gol marcat de Claudiu Keseru.

N-am luat gol in deplasare in aceste preliminarii

O alta statistica favorabila jucatorilor lui Iordanescu este cea legata de golurile primite. Nationala a luat doar doua goluri in aceasta campanie de calificare, ambele pe teren propriu, cu Ungaria si Finlanda. In deplasare, poarta Romaniei a fost impenetrabila, tricolorii castigand cu 1-0 la Atena, 2-0 la Helsinki, dar si remizand la Belfast si Budapesta, 0-0 in ambele cazuri.

Romania, una dintre cele 4 nationale neinvinse in preliminarii

Citeste siSuntem neinvinsi, insa putem rata calificarea. Romania e una dintre cele 4 echipe de pe continent care nu au pierdut, dar singura intr-o situatie inedita

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!