FOTO ȘI VIDEO Ce faceți, fetelor? Clipul venit direct din Epoca de Piatră: arbitru snopit că n-a dat penalty la 5-1 pentru adversare

bataie congo Epoca de Piatra Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 16:05
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 16:13

Nu doar fotbaliștii reacționează agresiv la deciziile arbitrilor, ci și fotbalistele.

Imagini de o brutalitate rară au fost filmate la un meci din liga feminină de fotbal din Congo, la meciul dintre Mazembe și DCMP Bikira. În minutul 90, Mazembe conducea cu 5-1 și partida se îndrepta spre un final calm, fără probleme. 

Scene din Epoca de Piatră în Congo: arbitru lovit cu pumnii și picioarele de jucătoare

La una dintre ultimele faze ale meciului, jucătoarele de DCMP Bikira au cerut un penalty, neacordat însă de arbitrul de centru. Decizia le-a scos realmente din minți pe fotbalistele formației oaspete, care au tăbărât pe central, susținute de mai mulți oameni din staff-ul lor.

Arbitrul a fugit mâncând pământul ca să scape de bătaie, dar a fost prins cu câțiva metri înainte să ajungă la tunelul care duce spre vestiare. Înghesuit și încolțit din toate părțile, a fost lovit repetat, cu pumnii și picioarele, de fotbalistele și antrenorii de la DCMP.

Într-un final, ajutat de un om de bine din tabăra gazdelor, arbitrul a reușit cumva să scape din încercuire și să sprinteze spre vestiare. Jucătoarele oaspete s-au dus glonț după el, la fel și oamenii din staff-ul lui DCMP. 

 

 

Ce scrie presa locală și ce riscă agresoarele

Imaginile au provocat numeroase comentarii pe Twitter. „Îngrozitor. Astfel de agresiuni nu ar trebui să existe. Jucătoarele ar trebui suspendate și să meargă la închisoare”, a scris un comentator revoltat. 

„Dezamăgitor, lamentabil!”, „Cam asta e starea fotbalului din Congo, care se scufundă în abis” și „Din așa ceva poate porni un război civil” au fost alte reacții la scenele triste petrecute pe stadionul din Lubumbashi.

„Imagini suprarealiste pe stadionul Kibassa Maliba. Condamnăm ferm ce s-a întâmplat și sperăm că organizatorii vor lua măsurile necesare pentru a-i sancționa pe cei vinovați”, au scris jurnaliștii de la Leopardsfoot. 

Cel mai probabil, jucătoarele de la DCMP Bikira vor fi suspendate pe termen nelimitat, în timp ce clubul lor va fi depunctat și va trebui să plătească o amendă consistentă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!