GALERIE FOTO Cadoul primit de Cristi Chivu după ce și-a dat demisia de la Inter! Mesajul italienilor pentru antrenorul român

cristi chivu Inter Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 18:00
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 18:01

Cristi Chivu (43 de ani) a decis să plece de la echipa Primavera a celor de la Inter Milano, după ce echipa sa a fost eliminată în semifinalele campionatului Italiei.

După ce a antrenat echipele U14, U17, U18 și U19 ale nerazzurrilor, Chivu este pregătit să debuteze ca antrenor la o echipă de seniori, iar în presa italiană s-a vehiculat că fostul căpitan al echipei naționale ar fi dorit la Pescara.

Cristi Chivu, despărțire emoționantă de Inter

Până să își decidă viitorul, Cristi Chivu a avut parte de o despărțire emoționantă de Inter Milano, care au organizat o seară dedicată tehnicianului român. Italienii au avut și un mesaj special pentru Cristi Chivu, mesaj care a apărut pe site-ul oficial al clubului din Serie A.

Italienii i-au dăruit lui Cristi Chivu un tricou cu semnăturile jucătorilor.

Clubul și echipa își ia rămas bun de la Cristian Chivu, cel care a condus echipa U19 din 2021, alături de care a câștigat Scudetto în sezonul 2021/22.

Cel mai important obiectiv pentru fiecare Academie este să îi ajute pe tineri să devină fotbaliști și, mai presus de orice, bărbați. Cristi Chivu a reprezentat perfect acest spirit, a arătat calități uriașe pe teren și apoi le-a pasat mai departe către jucătorii tineri.

Trebuie doar să ascultăm comentariile făcute de jucătorii săi despre el de-a lungul anilor. Mulți dintre ei au fost alături de Chivu de la Under-14, grupa de vârstă la care și-a început aventura pe marginea terenului, în vara anului 2018. A fost apoi antrenor principal la echipele U17 și U18, înainte de a prelua Primavera în vara lui 2021, un test important pentru un om ambițios ca el.

În sezonul 2021/22, a câștigat titlul alături de echipa U19, al zecelea din istoria lui Inter, trofeu care a venit după o a doua jumătate a sezonului aproape perfectă. Atât în semifinala cu Cagliari, cât și în finala cu Roma, echipa a luptat și a fost încoronată campioană, dând dovadă de calități pe care Chivu le-a dorit întotdeauna: un grup dornic să câștige, caracter, mentalitate bună, capabil să reacționeze în momentele dificile și să câștige.

Cristian Chivu o părăsește pe Inter după ce a ridicat trofee în culorile noastre atât pe teren, cât și ca antrenor. Pentru a-și lua rămas bun așa cum se cuvine, Inter a organizat o seară emoționantă, cu povești și fotbal, care a readus împreună echipa, staff-ul și întreg clubul.

Mulțumim și mult noroc!”, a fost mesajul apărut pe site-ul oficial al lui Inter. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter (@inter)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!