Fotbal extern

Cutremur in fotbalul mondial: dupa Blatter, si Platini va fi suspendat pentru minimum 3 luni de FIFA. Cine ii va inlocui pe cei doi

Dupa Blatter, si Michel Platini va fi suspendat din cadrul FIFA si UEFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2015, 13:20
Data actualizarii: Joi 08 Octombrie 2015, 15:27

UPDATE | Camerunezul Issa Hayatou si spaniolul Angel Maria Villar vor prelua, conform regulamentelor in vigoare, interimatul in fruntea organizatiilor FIFA si respectiv UEFA, dupa suspendarea de 90 zile dictata de Comisia de Etica a FIFA impotriva presedintilor Joseph Blatter si Michel Platini, anunta Reuters.

Statutul FIFA prevede ca vicepresedintele cel mai venerabil sa asigure interimatul, iar in acea pozitie se afla camerunezul Hayatou, presedintele Confederatiei Africane de Fotbal (CAF). La UEFA, vicepresedintele Angel Maria Villar este cel mai bine pozitionat sa-l inlocuiasca temporar pe Michel Platini. 

Villar, 65 ani, este subiectul unei investigatii a Comisiei de Etica a FIFA privind candidatura comuna a Spaniei si Portugaliei la CM 2018, dar comisia independenta nu poate confirma sau dezminte o asemenea ancheta. 

 

Hayatou, 69 ani, a fost mustrat in 2011 de Comisia de Etica a CIO, dupa ce s-a confirmat ca a fost pe statul de plata al fostei companii de marketing International Sport and Leisure in 1995. CIO a sustinut ca oficialul camerunez se afla intr-un conflict de interese, dar Hayatou a sustinut ca nu a gresit cu nimic si nu a primit niciun ban.

UPDATE | Desi Michel Platini a sustinut sus si tare ca nu are nicio implicare in acest caz si ca nu va fi suspendat, francezul va avea parte de aceeasi soarta.

Daily Mirror anunta ca Platini si Jerome Valcke vor fi si ei suspendati de Comisia de Etica a FIFA pentru 90 de zile, alaturi de Sepp Blatter.

Mai mult, un comunicat al FIFA confirma acest lucru, mentionand ca suspendarile pot fi prelungite cu inca 45 de zile ulterior.

Fostul vicepresedinte FIFA Chung Mong-joon a fost si el interzis timp de 6 ani in fotbal si amendat cu 100 de mii de franci elvetieni.

Investigatiile in dosarele lui Blatter si Platini sunt in desfasurare.


Oficialii comisiei de etica de la FIFA au decis suspendarea lui Sepp Blatter din fruntea fotbalului, insa decizia va fi data vineri.


Aceasta urmeaza sa fie anuntata de o alta camera decizionala, vineri, unde raspunsul va fi dat de Hans Joachim Eckhert.

Sursa citata precizeaza ca nu s-a luat inca o decizie in privinta suspendarii lui Platini.

Modifică setările cookies