Bilet de 2,6 milioane de dolari la meciul dintre Messi și Ronaldo. Cine este magnatul care l-a cumpărat

Lionel Messi al nassr Cristiano Ronaldo Mushref Al-Ghamdi PSG Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 09:18
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 09:17

Un om de afaceri saudit a plătit 2,6 milioane de dolari pentru a achiziţiona la licitaţie un bilet la meciul amical în care se vor înfrunta starurile Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, joi la Riad, a anunţat organizatorul licitaţie, citat de AFP.

La întâlnirea din capitala Arabiei Saudite, echipa franceză Paris Saint-Germain, la care evoluează campionul mondial argentinian Lionel Messi, va înfrunta o selecţionată compusă din cei mai buni jucători ai formaţiilor saudite Al-Nassr, noul club al starului portughez Cristiano Ronaldo, şi Al-Hilal.

Bilet de 2,6 milioane de dolari la meciul dintre Messi și Ronaldo

Pentru a promova acest meci amical, Turki Al-Sheikh, consilier al Curţii Regale şi responsabil al Autorităţii generale saudite de divertisment, a lansat o vânzare la licitaţie în scop caritabil, având ca miză un bilet pentru meci, însoţit de avantaje VIP, precum şedinţe foto cu jucătorii şi acces la vestiare.

Licitaţia, care a început de la suma de un milion de riali saudiţi (266.000 de dolari) s-a încheiat cu o ofertă de 10 milioane de riali (2,6 milioane dolari), formulată de un magnat al imobiliarelor, Mushref Al-Ghamdi.

Meciul va fi primul pe care Cristiano Ronaldo îl va disputa în regatul saudit după semnarea contractului său cu Al-Nassr, la finele lunii decembrie. El va precede debutul atacantului portughez în campionatul Arabiei Saudite, programat duminică.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, din nou față în față

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, în vârstă de 37 de ani, s-a angajat pentru doi ani şi jumătate cu Al-Nassr, unde va încasa 200 de milioane de euro, precum şi o sumă similară pentru a fi viitorul ambasador al probabilei candidaturi saudite la organizarea Cupei Mondiale din 2030.

Din formaţia gazdă vor face parte şi internaţionalii saudiţi Salem Al-Dawsari, care a marcat în victoria surprinzătoare obţinută de selecţionata Arabiei Saudite în faţa Argentinei (2-1), în meciul de debut la Cupa Mondială 2022, şi Saud Abdulhamid.

Paris Saint-Germain îi va alinia, între alţii, pe vicecampionul mondial francez Kylian Mbappe şi pe semifinalistul marocan Achraf Hakimi, alături de superstarul Lionel Messi.

Acest duel foarte aşteptat a generat se pare peste două milioane de cereri de bilete online, conform AFP.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!