Fotbal extern

ALERTA in fotbal! Europol a gasit 380 de meciuri suspecte! Cele mai vizate campionate pentru blaturi: Germania, Anglia si Olanda! S-au dat deja 39 de ani de puscarie!

Dezvaluiri senzationale facute de Interpol si Europol spun ca pariurile si mita se practica la scara larga in Europa. Meciuri din preliminariile CM, din Europa League si Champions League sunt vizate!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2013, 22:30
Data actualizarii: Luni 04 Februarie 2013, 22:12

UPDATE! S-a dezvaluit si lista tarilor cu cele mai multe acuzatii de blat: Olanda, Germania, Anglia, Ungaria, Turcia, Slovenia si Austria! Pana acum s-au emis mandate pentru 50 de persoane iar 14 dintre acestea au fost deja arestate si condamnate la 39 de ani de inchisoare in Germania!

Paguba in Germania a fost de 16 milioane de euro iar unul dintre meciuri a avut loc in Champions League, s-a disputat in Anglia si s-a terminat egal.

__________________________

BBC a transmis LIVE o conferinta de presa in care oficiali ai Europol (Politia Europeana) au spus ca detin dovezi incriminatorii pentru 425 de oficiali (presedinti, arbitri, impresari etc) din 15 tari.

In total sunt 380 de meciuri suspectate ca nu ar fost corect disputate. Intre ele, spun oficialii Europol, sunt si din calificarile la Cupa Mondiala, dar si meciuri din Europa League/Cupa Uefa (2) si din Champions League, intre care unul s-a jucat in Anglia!

Rob Wainright, director Europol: "Este o zi trista pentru fotbalul european. Este prima data cand avem atat de multe informatii si probe clare", a spus acesta in conferinta de presa sustinuta la Istanbul.

Oficialul a mai adaugat ca meciurile au avut loc in ultimii trei sau patru ani, insa pentru ca anchetele sunt inca in desfasurare, nu a dorit sa numeasca vreunul dintre cele 380 de meciuri suspectate.

"Este opera unei retele de crima organizata, un adevarat sindicat din Asia, care lucreaza cu retele din Europa. Este un nivel al aranjamentelor, la o scara fara precedent", a mai spus Wainright.

Este vorba de 8 milioane de euro - profituri de pe urma pariurilor, de 2 milioane de euro - bani pentru miturirea jucatorilor, arbitrilor si oficialilor implicati, a mai anuntat Europol.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies